Quantcast
Новини Пловдив » Автомобили » Tesla набира скорост в Европа
Автомобили Бизнес Посоки Технологии

Tesla набира скорост в Европа

Въпреки огромните загуби за първото тримесечие на годината (над 702 млн. долара), американският производител на електромобили Tesla има с какво да се похвали. В САЩ и Европа например компанията е убедителен лидер в сегмента на електромобилите, пише Automedia.bg.

При това продажбите на Tesla на Стария континент са почти същите, каквито са и в Щатите. За три месеца в Америка са продадени 22 425 бройки, а в Европа – 19 500. И това, отчитайки факта, че доставките на Model 3 на европейския пазар започнаха едва през февруари.

При електромобилите американската марка също е много далеч напред, тъй като намиращите се на второто и трето място – Renault Zoe и Nissan Leaf, са продали малко над 10 000 бройки всяка компания. В Топ 5 влизат още BMW i3 и електрическият Volkswagen Golf, докато кросоувърите Jaguar I-Pace и Audi e-tron засега изостават.

Все пак, Tesla среща и проблеми – както в Европа, така и в САЩ. Излизането на Model 3 на пазара доведе до спад с 40% на търсенето на скъпия кросоувър Model Х. А продажбите на Model S паднаха с цели 60%, което е притеснително, тъй като именно тези два електромобила носят големите печалби на компанията.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...