Quantcast
Новини Пловдив » Крими » Три българки са сред жертвите на серийния убиец от Кипър
Важно Крими Свят

Три българки са сред жертвите на серийния убиец от Кипър

zvyar-kipros
Никос Метаксас и една от жертвите му - българката Ангелина

Три българки са открити засега сред жертвите на серийния убиец от Кипър Никс Метаксат. Това става ясно от списък, който кипърската полиция публикува.

Между изчезнналите жени през последните години има три българки, както и разпознатите вече жертви на 35-годишния килър Никос Метаксас, пише „Труд“.

Българките са:

– Ангелина Тихомирова Илиева – Изчезнала на 30.06.2012. Възраст 24 години. Живяла в Никозия. Височината е 1,60 м.

– Виолета Милков Шекер – изчезнала 31.10.2008. Възраст 25 години. Гражданин на България. Живяла в Никозия.

– Мариета Томова Вертер – изчезнала на 26.07.1997. Възраст 28 години. Гражданин на България. Тя изчезва от круизен кораб, където е работила. Височина е 1.70 м. Последния път, когато е видяна е носила бяла риза, червена жилетка и черна пола.

Припомняме, че майката на 35-годишния сериен убиец на жени от Кипър е българка. Тя е от Стара Загора, баща му е кипърец, следвал у нас. Двамата се запознават като студенти, имат две деца – Никос и по-малката от него Лени. Разводът между родителите е тежък и скандален. Криминалистите са на мнение, че Метаксас харесва вниманието на журналистите и изпитва истинска наслада, когато разказва за жестоките си престъпления. Полицията в Кипър продължава да търси труповете на жертвите на първия сериен убиец. Разследващите не изключват броят на жертвите му да се увеличи.

За последните четири години в Кипър са изчезнали 32 жени

Четири от тях са имали регистрация в сайта, в който Метаксас се е подвизавал под името „Орестис АПОЕЛ” и се е запознал с жертвите си. Пред съда офицерът разказа, че е убил пет жени и две малки момченца. В Нацгвардията Метаксас бил уважаван от всички. В свободното си време се занимавал с фотография и дори си сътрудничел с няколко издания, на които пращал пейзажи, всички от злокобните места, където е извършвал престъпленията. Междувременно в Кипър пристигнаха и експерти от Скотланд Ярд, които ще помагат с разследването.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...