Quantcast
Новини Пловдив » Избори за ЕП 2019 » Мария Габриел в Пловдив: Културата е нашата българска и европейска идентичност
България Важно Градът Избори за ЕП 2019 Култура Политика

Мария Габриел в Пловдив: Културата е нашата българска и европейска идентичност

Мария Габриел беше посрещната с букет цветя от директора на НБ "Иван Вазов" Димитър Минев.

Пловдив е пионер в дигитализирането на културното наследство, каза комисарят по цифрова икономика и общество в досегашната Европейска комисия

„Културата е нашата българска и европейска идентичност. И новите технологии могат да ни позволят да направим книгите още по-интересни за младите читатели, да позволим на научните изследователи да вършат още по-доре своята работа, да популяризират това наследство, което България има. И, разбира се, да дадем възможност на туристите, на останалите европейци и на хората по света да имат достъп до невероятното ни богатство, да могат да му се насладят и това да допринесе за неговото популяризиране.“ Това каза в Пловдив водачът на листата на ГЕРБ за предстоящите евроизбори Мария Габриел.

ГЕРБ е с №12 в интегралната бюлетина. 

Мария Габриел беше комисар по цифрова икономика и общество в досегашния състав на Европейската комисия и при визитата си в Пловдив отдели най-много време на  НБ „Иван Вазов“, където фондовете вече се дигитализират. „Библиотеките са едни от любимите ми места, защото в тях виждаме в най-висока степен нашия български дух. Затова винаги с удоволстиве съм работила с регионалните библиотеки, 2 години поред организирах „Читател на годината“, конкурс, който даде много ясна представа, че няма възраст за четенето, няма възраст за любовта към книгите и културата, и затова е много важно всички заедно да продължим да популяризираме невероятното културно наследство, което има България, и нещата, които сме допринесли за Европа и за света“, каза Мария Габриел, която е била студентка в Пловдив и тогава често е посещавала библиотеката. 

Тя поздрави кмета на Пловдив Иван Тотев и директора на НБ „Иван Вазов“ Димитър Минев за подкрепата за проекта за дигитализация на фондовете на билиотеката

„Новите технологии допринасят библиотеките да бъдат едно още по-интересно и привлекателно място. Поздравявам ви за дигиталния център, защото той изпраща едно много силно послание – за духа на Пловдив, който винаги е бил модерен и ценящ историята, но и с поглед, вперен в бъдещето, град. Днес само 10% от културното наследство на Европа е цифровизирано. Вие посвоему сте пионери, защото този проект ще позволи, цифровизирайки културното наследство на Пловдив, да излъчите много силен сигнал. Затова и аз ще продължа да работя да довършим европейската инициатива за цифровизация на културни паметници и артефакти в Европа, която започна само преди месец. Нека съхраним културното си наследство, защото е е много важно да запазим традициите си и културата и да помним историята си „, призова Мария Габриел. 

Тя се срещна с администрацията на фирма „Белла България“ и с много граждани на шатрите на ГЕРБ в „Тракия“, в район „Северен“ и на площада пред община Пловдив. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...