Quantcast
Новини Пловдив » България » Три варианта пред Слави – партия, телевизия или ново предаване
България

Три варианта пред Слави – партия, телевизия или ново предаване

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Телевизия или партия ще прави Слави Трифонов, след като сам спира шоуто си по Би Ти Ви? Да има своя телевизия, пък макар и малка, е една от мечтите му от години насам, разказват близки негови колеги. Същевременно цялата му политическа активност, която се вижда дори и зад кулисите на шоуто, издава амбиция за участие в политическия живот, пише „24 часа“.

Има и трети ход – да направи съвсем ново тв предаване. “Когато има нещо за казване, ще го обявим в предаването, както досега”, беше единственият коментар на екипа пред “24 часа”. Едно е сигурно – все още няма да се пенсионират.

“Очаквайте Гергьовден” върху черен бланк! Цял месец “Шоуто на Слави” излъчва тази автореклама, но едва след 6 май – деня, в който Слави Трифонов обяви, че напуска Би Ти Ви, тя придоби многозначителен смисъл.
Навръх Гергьовден най-популярният български телевизионен водещ оповести: “На 31 юли тази година това приключение ще свърши. Тоест “Шоуто на Слави” ще спре да съществува.” Трифонов обясни в ефира, че на практика тогава изтича договорът на предаването с Би Ти Ви и той няма намерение да го подновява.
Оказа се, че новината е изненадала не само зрителите, но и работодателите му от Би Ти Ви.

“Водим разговори със “Седем осми” и както обикновено поканихме Слави да продължим сътрудничеството си след настоящия сезон, но не сме стигнали до резултат. Все още нямаме официален отговор от “Седем осми”. Ще се изясним в следващите няколко дни в официална среща.” Тези три изречения са единственият коментар засега на първата частна национална телевизия у нас, която преди 19 години с апломб обяви, че Трифонов ще прави вечерно токшоу в ефира ѝ по примера на много успешните американски подобни предавания (шоуто на Джей Лено, на Конан О’Браян и др.).

От една година тв водещият оглеждал конкретна телевизия, за да я купи. Тя е сравнително малка и не може да се мери с големите в българския ефир. По думите на хора от тв бизнеса става въпрос или за ефирната “България он ер”, или за кабелната “Евроком”. Или за нещо съвсем различно от традиционните линейни телевизии – да е онлайн.

„Не се водят преговори за продажбата на телевизията, както и не се водят преговори със Слави Трифонов”, казаха от “България он ер” пред “24 часа”.
“Не е идвал на оглед. Нямам такава информация”, каза Петьо Стайков, пълномощник на управителя в “Евроком”.

Впрочем мечтата на Трифонов да има своя телевизия била от години, разказват негови колеги. Той бил все по-обиден на ръководството на Би Ти Ви, което два пъти спира предаването му през 2017 г. и го заставя да следва стриктно договора си, според който трябва да прави предаване с развлекателно-информативен характер. А както е известно от историята на шоуто, а и на другите предавания на Слави, той обича да говори и за политика и да раздава оценки от екрана.

Има и още нещо – Слави и екипът му заснеха първите издания на няколко тв формата за Би Ти Ви – “Сървайвър”, “Мюзик айдъл”, “България търси талант”. В един момент телевизията ги взе от продуцента и започна да си ги прави сама. Естествено е доходите на продуцентската къща на Слави “Седем осми” да намалеят.

“Може би първи крачки към политиката”, казаха с недомлъвки от шоуто веднага след като Слави обяви в ефира, че си тръгва. Тв водещият нееднократно е показвал, че не е далеч от мисълта за правене на политика. Евентуална негова партия едва ли има шанса да е много голяма, но пък в съвременните политически условия, когато в цяла Европа се очакват пъстри парламенти, дори и малка формация може да играе важна роля.

“В екипа на Слави имат доста идеалистично отношение към политиката”, казват близки до работата на шоуто. По думите им те наистина вярват, че могат да променят системата. Ако чакат обаче до парламентарните избори след 2 години, без да са на екран през това време, популярността им силно ще спадне, смятат политически наблюдатели.

Още новини по темата

Слави Трифонов каза край! Приключва с bTV на 31 юли и пуска кепенците на Шоуто

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...