Новини Пловдив » Градът » Изкупиха още преди откриването картини от „Презареждане“ в SPS
Градът Култура Палитра Пловдив

Изкупиха още преди откриването картини от „Презареждане“ в SPS

Тук са тримата от най-добрите членове на Дружеството на пловдивските художници. Достойно са се представили, виждам и червени точки на картините за първите откупки, каза при откриването снощи на изложбата „Презареждане“ Снежана Фурнаджиева, председател на едно от най-старите творчески сдружения в България. Втората експозиция в новата галерия SPS, помещаваща се в едноименния хотел, показва 23 творби на майсторите на живописта Аспарух Сърбов, Геракси Гераксиев и Иван Чакъров.

Снежана Фурнаджиева разглежда платната

 

По-едрите, мащабни, силни работи с различни ракурси на бикове и коне на Иван Чакъров, винаги завладяват с невероятен хъс, дух и енергията, които излъчват, коментира Снежана Фурнаджиева изложените платна. Работите ни грабват още с влизането в галерията и ни прехвърлят към ювелирния Геракси Гераксиев, който наблюдава природата, изпипва формата и влиза чак до нейната душа. Прекрасните му натюрморти са изключително естетски и се вписват идеално в интериор. Както картините на Иван – те са за хора, търсачи на силните усещания и на необикновената живопис. И също Аспарух Сърбов, който с нежността на поет, с нежни тонове разработва пейзажа. Той непрекъснато се развива и представя нещо ново – търсеща фигура е, подчерта Снежана Фурнаджиева.

Тя не спести и добри думи за самата галерия SPS. 24-часова отворена галерия – това е ново явление за Пловдив, което ще обхване и публики, които в останалите изложбени зали не могат да дойдат. Ще удовлетвори хората, които някак си след 20 часа започват културния живот, подчерта предимството на денонощно „отворените врати“ за изкуство шефката на пловдивските художници. Тя се впечатли и от идеята на Иван Гушков, съсобственик на комплекса, за двойно разширяване на изложбената площ. Пространството е отлично място за излагане на съвременно, модерно изкуство, тази галерия трябва да извоюва авторитет, че тук се представя най-доброто и да стане сред водещите, подчерта художничката.

Изложбата „Презареждане“ ще може да бъде разгледана до средата на юни в денонощната галерия SPS, Пловдив.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close