Новини Пловдив Прес » Кадър на деня » Народни цени на събора в „Лаута“: Кебапчето левче, 100 грама чеверме – 4,50 лв. ВИДЕО
Кадър на деня Пловдив

Народни цени на събора в „Лаута“: Кебапчето левче, 100 грама чеверме – 4,50 лв. ВИДЕО

Галина ГЕОРГИЕВА

Вкусни мръвки цвърчат на скарите в парк „Лаута“, а бирата се лее като из ведро днес на Четвъртия Народен събор в Пловдив. Ароматът на печено агнешко, кебапчета, кюфтета и пържени картофи се носи из целия парк. Търговците отрано запретнаха ръкави, за да се приготвят за хилядите посетители, които ще дойдат днес и утре в „Лаута“.

По главната алея през няколко метра са наредени дълги маси с пейки, на които изгладнелите и прежаднели посетители на събора могат да поседнат и опитат от апетитните мръвки. Пловдивчани се редят на дълги опашки , за да си вземат нещо за хапване. А цените за някои посетители се оказаха не чак толкова народни, както обещаваха организаторите.

Едно левче струва кебапчето, също толкова и кюфтето. Пилешкото шишче се продава за 2 лева, а пилешката пържола – за 3 лв., телешкият и конският суджук вървят по 4 лева, също толкова са свинската и телешката наденица, а 200 грама пържени картофи – 2 лева. За 100 грама агнешко печено чеверме хората трябва да плащат по 4,50 лв. , а за ребърца – 3,50 лв. Бирата се предлага за 2,50 лв., а безалкохолното за левче.

За децата също има всевъзможни лакомства. Поничките са между 3 до 6 лева според тарелката. За захарно петле или пръчица пригответе 2, а за захарен памук -3 лв. Гигантско петле от 900 гр струва 12 лева.

На събора майстори занаятчии са подредили произведенията си и всеки, който си хареса нещо, може да си купи. На една от сергиите се предлагат руски и български знамена, а на друга – народни носии с цени от 100 до 400 лв.

Матрьошките са между 10 и 15 лева, а разноцветни самолетчета за малчуганите се продават по 8 лева.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!