Новини Пловдив » Градът » Добрата новина: Млад лекар от Пловдив дари парите от сватбата си на студент по медицина
Важно Градът Здраве Истории Случка на деня

Добрата новина: Млад лекар от Пловдив дари парите от сватбата си на студент по медицина

д-р Елизар Цветков. Кадър: Нова тв
д-р Елизар Цветков. Кадър: Нова тв

Млад лекар от Пловдив дари парите от сватбата си за обучението на студент по медицина, предава Нова тв. Неврологът Елизар Цветков си поставя за цел да помогне за сбъдването на мечтата на един начинаещ специалист по медицина и решава да дари стипендия на студент от Медицинския университет в Пловдив. Елизар и невестата му смятат, че с парите е поощрят усилията на някой бъдещ лекар да постигне успехи в обучението си.

Идеята е била на жена му. Двамата не живеят в България, но сватбата е била тук „Винаги булката получава множество букети. Проблемът е, че ние след сватбата трябваше да останем 1-2 дни тук, после няма наистина кой да им се радва на тези букети. Това са едни пари, които едва ли не се изгубват, а могат да се оползотворят за нещо много по-полезно. И така между идеите дали да помогнат на някой болен човек в нужда, или да дадат парите в приют за животни, двамата съпрузи стигат до решението да помогнат на някой млад човек, който учи медицина.

„За жалост с една такава сума нито може да излекуваме някой, нито да променим ситуацията в някой дом, но пък инвестирайки в някой млад човек той може би ще постигне нещо повече”, смята неврологът Елизар Цветков.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!