Новини Пловдив Прес » Градът » Добрата новина: Млад лекар от Пловдив дари парите от сватбата си на студент по медицина
Важно Градът Здраве Истории Случка на деня

Добрата новина: Млад лекар от Пловдив дари парите от сватбата си на студент по медицина

д-р Елизар Цветков. Кадър: Нова тв
д-р Елизар Цветков. Кадър: Нова тв

Млад лекар от Пловдив дари парите от сватбата си за обучението на студент по медицина, предава Нова тв. Неврологът Елизар Цветков си поставя за цел да помогне за сбъдването на мечтата на един начинаещ специалист по медицина и решава да дари стипендия на студент от Медицинския университет в Пловдив. Елизар и невестата му смятат, че с парите е поощрят усилията на някой бъдещ лекар да постигне успехи в обучението си.

Идеята е била на жена му. Двамата не живеят в България, но сватбата е била тук „Винаги булката получава множество букети. Проблемът е, че ние след сватбата трябваше да останем 1-2 дни тук, после няма наистина кой да им се радва на тези букети. Това са едни пари, които едва ли не се изгубват, а могат да се оползотворят за нещо много по-полезно. И така между идеите дали да помогнат на някой болен човек в нужда, или да дадат парите в приют за животни, двамата съпрузи стигат до решението да помогнат на някой млад човек, който учи медицина.

„За жалост с една такава сума нито може да излекуваме някой, нито да променим ситуацията в някой дом, но пък инвестирайки в някой млад човек той може би ще постигне нещо повече”, смята неврологът Елизар Цветков.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!