Новини Пловдив » България » Времето полудява: 35-градусова жега до дни, за 24 май порои и градушки
България Важно

Времето полудява: 35-градусова жега до дни, за 24 май порои и градушки

Голяма жега ще мори България точно след седмица. В понеделник и вторник следващата седмица температурите рязко ще скочат до 33-34 градуса, а на места и до 35.  „През месеца ще продължат да се редуват краткотрайни валежи, градушки и слънце, прогнозира синоптикът Анастасия Стойчева пред bTV.

„Настоящият месец май е типичен представител на пролетта. Ще продължат да се редуват краткотрайни валежи с градушки“, добави тя. По думите й количествата дъжд през първите 10 дни на май на места надхвърлят месечните норми. Пример за това са районите на Русе, Свищов, Разград, Сливен и Елхово. Максималните температури до края на седмицата ще останат около 20 градуса. Ще има отделни дни, когато ще са малко по-ниски.

През тази седмица ще бъде усетени влиянието на ниско атмосферно налягане. Ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност в следобедните часове. Повече валежи ще има в Западна България. В отделни дни ще има и на изток и не са изключени и градушки.

Максималните температури до края на седмицата ще останат около 20 градуса. Ще има отделни дни, когато ще са малко по-ниски. В края на седмицата и началото на следващата предстои рязко затопляне. Тогава на много места термометрите ще заковат 30 градуса.  В понеделник и вторник следващата седмица  ще стигнат до 33-34 градуса. Около 24 май към България приближава средиземноморски циклон и може да се очакват значителни валежи, придружени с градушки, сочи прогнозата.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close