Новини Пловдив » Здраве » Мощна магнитна буря удари Земята – следете кръвното, възможни са кризи
Важно Здраве Свят

Мощна магнитна буря удари Земята – следете кръвното, възможни са кризи

Най-мощната магнитна буря за последните години се разрази на Земята във вторник, съобщиха учени, цитирани от РИА Новости. Очакваше се тя да предизвика проблеми в радиовръзките и да продължи около 10 часа до късно вечерта.

По-чувствителните хора бяха посъветвани да си мерят кръвното и да са готови да вземат нужните лекарства.

Супермагнитната буря, предизвикана от Слънцето, е най-мощната от 2 години и е впечатляващо събитие, заяви Сергей Богачев, главен научен сътрудник в руската лаборатория за рентгенова астрономия на Слънцето.

Силата ѝ се определя като трето ниво от 5-степенната скала. Буря от 5-а степен е изключително рядка – веднъж на 10-20 години.

Магнитните бури се усещат най-много от възрастните хора и страдащите от сърдечно-съдови заболявания. Възможни са кризи, учестено сърцебиене, проблеми с кръвното налягане, световъртеж, главоболие и умора. Влиянието на бурите може да бъде компенсирано със спортна активност и повече витамини в храната

Най-мощната досега геомагнитна буря е регистрирана през 1859 г. От 28 август до 2 септември се появяват много петна по Слънцето, има интензивни полярни сияния в района на екватора и пускащи искри телеграфни проводи. В края на март тази година имаше 3 мощни слънчеви изригвания.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!