Новини от Пловдив » Важно » Футболна лудост: Бултраси наеха лимузина за 1200 лева, да ги вози за финала
БГ Футбол Ботев Важно Локо Спорт Суматоха

Футболна лудост: Бултраси наеха лимузина за 1200 лева, да ги вози за финала

Plovdiv-press.bg

Лудостта на запалянковците и любовта към футбола достига нови и нови висоти. Група от 15 бултраси на Ботев нае лимузина, която да ги превози до националния стадион „Васил Левски“ на финала за Купата на България утре, където ще се срещнат пловдивските грандове Ботев и Локомотив, а по пътя ще има щур купон, научи ПловдивПрес от първоизвора.

Върлите ботевисти са платили 1200 лева наем за шоуто на колела, а луксозното 16-метрово возило вече е готово за футболното приключение от Пловдив до София и обратно. Хладилниците са пълни с 6 литра водка, 4 литра уиски, две каси бира, две каси безалкохолно и вода и две торби мезета „от пиле мляко“.

Феновете са се екипирали с жълто-черни фланелки, шалчета, шапки и всякакви атрибути.

Мощната група ще бъде изпратена подобаващо от знаково място в Пловдив, но от съображения за сигурност ПловдивПрес няма да го назове, за да не попаднат бултрасите на засада, устроена от противниковия лагер на черно-белите от Локо.

Десетки запалянковци от цял свят, фенове на Локо и Ботев, се връщат в България специално за финала, в мрежите ври и кипи. Група от Лондон ще кацне утре и от летището ще направи десант на Националния стадион. „Купихме билети, дръжте се“, закани се пловдивчанин, който от години върти дребен бизнес в Западен Лондон.

Официално финалът утре ще бъде най-посетения мач в историята от извънстолични тимове, които се срещат в друг град.

22 000 пловдивчани ще пътуват за столицата, за да наблюдават най-важното дерби в историята на градското съперничество.

Това ще е рекорд за родния футбол за мач в неутрален за два тима град в новата история на футбола ни, след като ще бъде изпреварен финалът Левски – Черно море от 2015 година, когато около 18 000 пристигнаха на „Лазур“.

Сега близо 17 000 билета вече са изкупени от „жълто-черните“, а останалите 5000 ще бъдат взети от феновете на Локо, за които се очаква, че ще се активизират в последния момент.

Припомняме, че битката за трофея ще премине при засилени мерки за сигурност.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...