Новини Пловдив Прес » Образование » Английската изпрати 270 абитуриенти. Николай Радев: На добър път! ВИДЕО
Образование Пловдив Посоки

Английската изпрати 270 абитуриенти. Николай Радев: На добър път! ВИДЕО

Английската гимназия в Пловдив изпрати зрелостниците с тържесттвена церемония novini-plovdiv-press
Английската гимназия в Пловдив изпрати зрелостниците с тържесттвена церемония

Галина ГЕОРГИЕВА

Последен звънец би днес за 270 зрелостници в Английската гимназия. По традиция на 15 май ЕГ „Пловдив“ изпраща абитуриентите с тържествена церемония, която завършва с голямо хоро и пускане на бели гълъби и балони с цветовете на българското знаме. Директорът Николай Радев пожела на учениците си „На добър път!“ и лисна менче с вода.

Още от сутринта скандирания „1,2,3…12-у-у-у“ огласяха коридарите на елитното училище. В 10,30 часа всички ученици се подредиха в двора на гимназията под формата П, а 12-класниците излязоха с много еуфория, начело с класните си ръководители. Последваха пенливо шампанско, конфети, викове „Кой каза – 1,2,3….12 -у-у-у“, балони и аплодисменти.

Много от момичетета и момчетата сложиха официални тоалети, а 12 А облякоха бели тениски с надпис „Випуск 2019“ отпред, а на гърба беше изписан прякора на ученика и номера му в клас. „Идеята е да бъдем едно цяло за последен път в този тържествен за нас ден. Освен това подкрепяме благотворителна кауза“, обясни пред ПловдивПрес Кристияна.

12 В показаха, че са фенове на Ботев и подкрепят любимия си отбор днес на финала за купата на България, като развяха знамето на жълто-черните.

12 В клас развяха и знамето на Ботев
12 В клас развяха и знамето на Ботев

 

12 Г клас пък надуха вувузели и пуснаха димки.

„Скъпи момчета и момичета от Випуск 2019, свикнах с вашите награди, успехи и красота. Когато видя ученик, излъчваш красота и интелект, знам, че е от ЕГ „Пловдив“. Няма да свикна с това, че всяка година се налага да изпращам някой випуск на гимназията. Този ден ще се случва винаги с много тъга“, призна Радев.

Той обаче сподели радостта си, че ЕГ „Пловдив“ изпраща умни и знаещи младежи. „Хора, които имат своето бъдеще като българи по целия свят. Хора, които имат своето бъдеще в най-елитните университети, най-добрите фирми, в бизнеса, науката, политиката“, изброи Радев и допълни, че убеден е в успехите на своите ученици.

Той разказа първата си среща с ученик на ЕГ „Пловдив“ преди пет години, когато стана директор. „ Дойде  млад човек, завършил нашата гимназия преди 10 години, който живее в Германия. Каза, че решил да се разходи по центъра на Пловдив и минал през Английската гимназия. Всеки един от вас ще е в това положение. Когато се връща в Пловдив, ще минава от тук. Пловдив започва с Английската гимназия – най-елитното учебно заведение. Изпращаме ви с тъга и гордост. Ще ви чакаме в нашто училище. На добър път, скъпи абитуриенти!“, завърши директорът, а думите му бяха заглушени от бурни аплодисменти.

12-класниците му връчиха специална покана за бала, който ще е на 24 май в Гранд хотел „Пловдив“.

Приветствие към учителите направи Ивет Желязкова от 12 К. „ Учителите, които съм срещала досега са изключителни, магнетични, истински. Обичат не само работата си, но и учениците си. Благодаря ви за дадените съвети! Благодаря, че превърнахме еднообразието ми в пламък!“, каза Ивет. Всички класни ръководители на зрелостниците получиха огромни букети.

„Не забравяйте думите на основателя на гимназията Любен Христов – кирковец на сянка не стои, сняка прави“, обърна се към съвипускниците си Мариан Димитров от 12 З клас.“ Днес всички броим до 12 и се радваме, че най-накрая завършихме училище. Сигурен съм, че след месеци ще искаме отново да се върнем тук , ще носим хубавите спомени за пакости в часовете или по купони. За да докажем знанията си, преминахме през стресиращи тестове и изпитвания. Ще помним напрегнатите моменти, когато сме били на косъм учителите да ни хванат с пищови“, призна младежът.

И продължи: „Когато се захванете с нещо важно за вас или започвате работа, го правете с любов, важно е всичко да идват от сърцето, а не по задължение. Не използвайте чужди успехи, за да изпъкнете. Няма как да се покачите на раменете на някого, за да изглеждате по-високо от него“, каза Мариан.

Накрая 12-класниците пуснаха в небето гълъби и балони с цветовете на българското знаме.

След като всички 270 зрелостници от Випуск 2019 си направиха обща снимка с директора и учителите, се хванаха на кръшно българско хоро.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!