Новини Пловдив Прес » Общество » Национален фестивал на пешеходеца тази неделя на Гребната
Общество Пловдив

Национален фестивал на пешеходеца тази неделя на Гребната

Първи фестивал на пешеходеца се организира тази неделя на Гребната база. В 9часа започва регистрацията, а стартът на мероприятието е в 10 часа. Участниците ще могат да се включат в два маршрута – пълна обиколка на гребния канал, общо 5 километра, или половин – през моста – 2,8 километра. Регистрация може да бъде направена и онлайн на адрес – https://mu-plovdiv.bg/i-vi-natsionalen-festival-na-peshehodetsa/ , до 16 май, като първите 1000 записали се ще получат изненади.

В края на фестивала (около 12 часа) организаторите са предвидили интересна музикална програма и томбола с награди, най-голямата от които е ваучер за 500 лева за велосипед от “Max Europe”. Специални награди ще има и за най-малкия и най-възрастния участник. До момента те са съответно на 3 и 72 години.

До момента за участие са регистрирани са 770 души. Записване ще се извършва и на място в неделния ден от 9 до 10 часа.

Организатори на проявата са общината и Медицински университет – Пловдив, по покана на Община Бланкенберге, Кралство Белгия, където вече всяка година през последните 50 има традиция да се провежда Международен фестивал на пешеходеца, в който се включват голям брой любители на ходенето пеш от цял свят.

На място ще има и пунктове, където присъстващите ще могат да измерят кръвното си налягане или кръвната захар.

Фестивалът няма състезателен характер, важно е участието, още повече че ходенето е достъпно за всички възрасти, посочи заместник-кметът Георги Титюков.

Очаква се фестивалът да се превърне в традиционен, а гражданите, които ги очакват много награди и изненади, да са повече от активни участници.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!