Новини Пловдив Прес » Важно » Почина скандалният бизнесмен Лино Тонан
Важно Общество

Почина скандалният бизнесмен Лино Тонан

Лино Тонан

Италианският бизнесмен Лино Тонан – една от доста противоречивите фигури в бизнеса на Пловдив още от 90-те години, е починал в родината си. За смъртта му съобщи в социалните мрежи Миглена Трайкова, работила въвфондация „Сан Марко М“. „Една ера си отиде, сбогом, Лино“, написа тя.

Лино Тонан вдигна магазин с името „Сан Марко“ на имот на БАН срещу Лаута още преди 20 години. Той въртеше бизнес с кафе, минерална вода „Сан Бенедето“ и мебели, имаше и ресторант.

Бизнесът му беше на ръба на закона и през 2009 г. беше осъден на 4 години затвор за укриване на данъци за 2, 398 млн. лв. и двойно счетоводство. Преди обаче присъдата да влезе в сила, Лино Тонан изчезна.

През 2016-а Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) му отне имоти у нас на обща стойност 1 312 617 лева. Сред тях бяха седем апартамента в Пловдив, цехът му за печене на кафе в село Цалапица, четири ниви и три стопански постройки в селата Цалапица, Йоаким Груево и Чешнегирово. Лино Тонан е и бивш президент на „Ботев“ Пловдив. 

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!