Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Важно » Почина скандалният бизнесмен Лино Тонан
Важно Общество

Почина скандалният бизнесмен Лино Тонан

Лино Тонан
ДА ПОМОГНЕМ НА СЕЛО ТРИЛИСТНИК!

Италианският бизнесмен Лино Тонан – една от доста противоречивите фигури в бизнеса на Пловдив още от 90-те години, е починал в родината си. За смъртта му съобщи в социалните мрежи Миглена Трайкова, работила въвфондация „Сан Марко М“. „Една ера си отиде, сбогом, Лино“, написа тя.

Лино Тонан вдигна магазин с името „Сан Марко“ на имот на БАН срещу Лаута още преди 20 години. Той въртеше бизнес с кафе, минерална вода „Сан Бенедето“ и мебели, имаше и ресторант.

Бизнесът му беше на ръба на закона и през 2009 г. беше осъден на 4 години затвор за укриване на данъци за 2, 398 млн. лв. и двойно счетоводство. Преди обаче присъдата да влезе в сила, Лино Тонан изчезна.

През 2016-а Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) му отне имоти у нас на обща стойност 1 312 617 лева. Сред тях бяха седем апартамента в Пловдив, цехът му за печене на кафе в село Цалапица, четири ниви и три стопански постройки в селата Цалапица, Йоаким Груево и Чешнегирово. Лино Тонан е и бивш президент на „Ботев“ Пловдив. 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли пробива под Водната палата?

  • Не, проектът унищожава част от крайбрежния парк на река Марица, прекъсва велоалеите и тротоара, заплашва основите на съседните къщи и на моста за панаира 45%
  • Да, този проект е нужен, защото трафикът се разраства, а пътят за регулиране на движението в големите градове са кръстовища на две нива. 31%
  • Първо да подложим проекта на голямо общоградско обсъждане и тогава ще преценя 10%
  • Проблемът не е транспортен, а политически и всяка от страните се стреми да извлече дивиденти 8%
  • Не ме интересува 7%

Начална дата: 26.10.2022 @ 10:27 | Крайна дата: 26.11.2022 @ 11:00

Зареждане ... Зареждане ...