Новини Пловдив Прес » България »  Цацаров  иска от ДАНС банковите сметки и офшорките на властта
България Важно

 Цацаров  иска от ДАНС банковите сметки и офшорките на властта

Мандатът на Сотир Цацаров изтича в началото на 2020 г.

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска всички банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.

Цацаров поиска информацията с официално писмо от председателя на ДАНС Димитър Георгиев. Такава информация се изисква и за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.

Правосъдният министър Данаил Кирилов коментира, че подкрепя главния прокурор в това, че е изискал информация от ДАНС за офшорни сметки, имоти и други инвестиции на лица, заемащи висши държавни постове. Според него е необходимо това да се направи.

Ще извършим всичко, което е необходимо и то в координация с всички държавни институции, заяви в отговор председателят на ДАНС Димитър Георгиев.

Когато сме готови с информацията, ще я представим на вниманието на главния прокурор, допълни Георгиев и подчерта, че ще се положат всички усилия това да стане в максимално кратки срокове.

Това е в правомощията на главния прокурор, ние, като МВР, ще съдействаме в рамките на нашата компетентност, бе краткият коментар на вътрешния министър Младен Маринов за искането на Цацаров.

След избухването на скандала в апартаментите и къщите за гости на властта прокуратурата започна няколко проверки. От страна на главния прокурор беше разпоредена проверка на всички къщи за гости, като стана ясно, че в обхвата й влиза и работата на ДФ „Земеделие“.

 

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!