Новини Пловдив Прес » Без категория » 974 деца се борят за 51 места в яслите
Без категория

974 деца се борят за 51 места в яслите

974 деца се борят за 51 места в яслените групи в Пловдив, сочат данните от текущото класиране за прием в детските заведения. „Тенденцията е местата да се увеличат значително с напускането на 3-годишните, които ще постъпят в детските градини”, съобщават от пресцентъра на общината. Това обаче ще стане чак през септември.

Данните за градините за по-оптимистични. За обявените 1849 свободни места в класирането взеха участие 2395 деца, родени през 2016 година. Те ще посещават детските градини от 15 септември в първа възрастова група. 1734 деца вече са в списъците на класираните в едно от заявените от родителите до пет желани детски заведения, като 88,3% от тях са класирани по първо желание. В срок до 27 май родителите на класираните деца следва да представят необходимите документи в детските градини, в които са класирани, за да ги запишат. Не са необходими документи за удостоверяване на критериите за настоящ адрес на децата и липса на задължения на родителите, тъй като проверката е автоматична.

Ако по някаква причина родителите на класираните деца се откажат от записване, те ще могат да кандидатстват в следващото класиране с подаване на ново заявление. Вече подадените заявления на децата, които все още не са класирани, ще се прехвърлят автоматично към следващото класиране, което е на 6 юни 2019 г. Експертите препоръчват на родителите да се съобразят с обявените в срок до 28 май, включително, свободни места за следващото класиране, за да подадат заявления, отговарящи на желанията им и възможностите на детските градини.

За второ класиране директорите ще обявят допълнителни свободни места, съгласно максималните възможности на сградния фонд. В тази връзка община Пловдив ще отправи искане до началника на Регионалното управление на образованието за разрешаване на допълнителни места. Ще бъдат обявени и нови свободни места в детски градини, които са в пригодени блокови помещения. Заедно с незаетите от първо класиране места, общият брой на очакваните за второ класиране свободни места ще е над 800.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!