Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Трабантче и черно-бял фонтан чакат 10 000 фенове на Локо пред общината
Важно Спорт Спорт Важно

Трабантче и черно-бял фонтан чакат 10 000 фенове на Локо пред общината

Ганчо МИНЧЕВ, plovdiv-press.bg

Снощи Локомотив победи Ботев с 1:0 и завоюва своята първа Купа на България насред Националния стадион. След мача 25 000 фенове от Пловдив ги чакаше адско пътуване и задръстване по магистрала Тракия. То обаче не помрачи настроението на „черно-белите“ запалянковци. Голяма част от тях се събраха в малките часове на нощта на Лаута. Там, насред терена, те изчакаха пристигането на футболистите и стартира мощен купон, апотеозът, на който бе заря. Феерията продължи около 10 минути, озарявайки небето над парка и квартал Тракия.

Днес празненствата на локомотивската общност продължават. В 17:00 часа феновете се събират на Лаута. Оттам с открит рейс играчите-герои ще бъдат ескортирани до общината с песни и факли. Очакванията са по пътя до центъра множеството да надхвърли 10 000 души.

Администрацията на общината е подготвила приятни изненади за Локо. Фонтанът, например, ще бликне в черно и бяло. Освен това трабантче-кабрио ще се появи, за да припомни на феновете, че тимът празнува и точно 15 години от титлата си през 2004 година. Именно двутактовата машина, закупена от Атанас Узунов, бе атракция и тогава и сега излиза на парад 15 лета по-късно.

Интересното е, че Локомотив спечели по времето на Георги Илиев титлата си на 15 май, а вчера Купата отново бе в ръцете на отбора навръх тази дата.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Кауза Пловдив
ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Ще променят ли политическата ситуация поредните предсрочни парламентарни избори?

  • Не, в парламента ще влязат същите политически сили и ситуацията ще е орел, рак и щука 38%
  • Да, 47-ият парламент ще успее да излъчи стабилно мнозинство и редовно правителство 26%
  • В парламента ще влязат още малки формации и положението ще стане още по-лошо 19%
  • Не ме интересува, писна ми от избори! 17%

Начална дата: 01.09.2021 @ 17:40 | Крайна дата: 01.10.2021 @ 17:40

Зареждане ... Зареждане ...