Новини Пловдив » Пловдив » Караджов: Делото срещу мен е: Глухият чул, че слепият видял
Пловдив Съд и Прокуратура

Караджов: Делото срещу мен е: Глухият чул, че слепият видял

Ваня ДРАГАНОВА

Доказателствата срещу мен са: Глухият чул, че слепият видял. Това каза бившият полицай Венцислав Караджов на излизане от Апелативния съд, пред който обжалва доживотната си присъда за убийството на родителите си.

Обвинението срещу него гласи, че на 15 май 2016 г.  се е промъкнал до дома на Цветан и Божура Караджови и ги е застрелял, защото броени дни преди това бил загубил и на последната инстанция делото, което водел срещу тях за семейния имот.

Записите от камерите в района не са засекли Караджов, не е открито и оръжието на убийството, а той  твърди, че във въпросната вечер не е излизал от апартамента си. Същото казват и съпругата му Каля, и тъщата му Мария Рекина, но при разпита си на 25 май 2016-а Рекина е заявила, че той е излизал на 15 май вечерта. В хода на делото тъщата твърдеше, че въпросните показания са били изтръгнати със заплахи.

Днес бяха разпитани адвокатите Янко Радунчев и Георги Спасов, наети от Рекина да я придружават по време на разпитите. И двамата заявиха, че не са били допуснати да присъстват на беседите с Рекина. „На 25 май 2016 г. бях с Рекина в Главна дирекция на Националната полиция в София. Не ме пуснаха с нея, разпитваха я в продължение на 6-7 часа, тя беше много потисната и притеснена. Пуснаха я към 7 вечерта и й връчиха призовка да се яви на нов разпит в 21 часа в Пловдив на ул. „П. Д. Петков“, разказа Радунчев. И в Пловдив Рекина бил разпитвана в негово отсъствие.

Спасов отиде още по-далеч и разказа как полицаите го блъскали и бутали Рекина, за да я разпитат, без той да присъства.

За да се изясни дали това е било така, съдът изиска записи от охранителните камери на всички полицейски стурктури, където Рекина е бил привиквана. Следващото заседание по делото е на 21 юни и Рекина ще бъде призована отново, за да участва в евентуални очни ставки.

Още новини по темата

Издирват торба с флашки по делото „Караджов“
Дадоха на полицая Караджов доживотен затвор

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close