Quantcast
Новини Пловдив » Асеновград » Непълнолетен скочи от терасата на купон, глобиха майка му, че е сам навън нощем
Асеновград Пловдив Регион Съд и Прокуратура

Непълнолетен скочи от терасата на купон, глобиха майка му, че е сам навън нощем

Районен съд Асеновград
Районният съд в Асеновград.

Ваня ДРАГАНОВА

Непълнолетен младеж скочи от терасата на апартамент по време на купон в опит да избяга от полицията, след като съседи подали сигнал за силна музика. След залавянето му майка му е глобена с 300 лв., защото синът й се е намирал сам на улицата през нощта, което е нарушение на Закона за закрила на детето.

В странната история през въпросната тераса са скачали и други младежи, но те са пълнолетни, затова и за родителите им последствия няма. Тийнейджърите се събрали на купон в апартамент на ул.“Хан Кардам“ № 11 в Асеновград на 8 февруари т. г. Съседите подали сигнал на телефон 112 за нарушаване на нощната тишина и когато полицаите отишли на адреса, децата скочили през терасата и се разбягали. После обаче се върнали и продължили с купона. Последвало ново обаждане на спешния телефон и този път – вече около 3 часа на 9 февруари, на място били изпратени две патрулки. Младежите пак започнали да скачат през терасата, но били заловени и отведени в Районното. Там било установено, че единият от тях няма 18 години, и майка му била глобена.

Жената обжалвала наказателното постановление, но Асеновградският районен съд намира санкцията за основателна, макар да признава, че младежът се е озовал на улицата „по странен начин, а именно – чрез скачане от тераса“. „Приземявайки се на земята, той се е намерил на улицата, която безспорно е обществено място, а законът не изисква неговото посещение след 22 часа  да е по обичайния за това начин, поради което и за решаване на правния въпрос този странен начин на установяване на обществено място, е ирелевантен. Важен е фактът, че непълнолетният се е намирал там в определена от закона забранена за присъствие без родител часова зона, което обстоятелство безспорно е било установено от полицейските служители“, е записано в мотивите, с които актът на МВР е потвърден.

Решението подлежи на обжалване пред Администартивния съд в Пловдив.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...