Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Видео на деня » ВИДЕО Столипиново: Какви хора избираме днес? Аз ще хвърлям за 20!
Видео на деня Градът Избори за ЕП 2019 Пловдив

ВИДЕО Столипиново: Какви хора избираме днес? Аз ще хвърлям за 20!

Докато пред урните беше пусто, то пред блоковете отсреща здраво се веселяха.

Ваня ДРАГАНОВА

В „Столипиново“ винаги може да се разчита на паметни диалози по време на избори (а и не само), но когато вотът е за евродепутати, е особено по-впечатляващо. „За какво гласуваме днес – за кметове, депутати…?“ „Откъде да знам бе, душа, ама гласувах“, е разговорът, който предполага следващият въпрос да е по-отворен, както казват социолизите. „Какви хора избираме днес?“, гласи той, а полученият отговор е много конкретен: „Аз ще хвърлям за 20, душа!“ Така понятието „европарламент“ не е особено ясно в гетото, но пък номерът на партията (в случая ДПС) е ясен и жената, която споделя избора си, не е и чувала за тайна на вота.

Към 18,30 избирателна активност в „Столипиново“ е изключително ниска – в секция №44 в най-голямото училище в квартала – „Пенчо Славейков“, от 733 избиратели са гласували 90. В секция 46 от 766 души в списъците към същия час са гласували 63-ма. 12 от тях обаче са използвали машината за гласуване, хвалят се от Секционната комисия. После си признават, че двама от тези 13 са членове на комисията, машинно е гласувал и един от полицаите, охраняващи училището, от останалите 9 само един бил от ромски произход. Но се справил с тяхна помощ.

От години „Столипиново“ се активизира  към края на изборния ден, защото тогава започва стимулирането на избиратели. Партиите  решават към края на деня какво им е нужно като гласове в квартала, местните знаят, че единственият им шанс да получат нещо е, когато политическите сили видят зор,  и също чакат. Но това са партиите, които само недостигащите им гласове от гетата. Тези, които разчитат основно на тях, не импровизират и са организирали феновете си още в предишните дни.

 

Водач на листа грее от препълнените кофи за смет.

Докато към 18 ч пред избирателните секции беше пусто, пред отсрещните блокове дънеше здрава музика и младо и старо мяташе гюбеци. „Абит’рен отива момчето, ‘с,пращаме го, обясняваха съседи, наобиколили шумната компания, а по средата на навалицата тъпан и мощни тонколони заглушаваха де що шава.

 

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...