Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Зайчарникът и жениците осигуриха победата на Борисов
Важно Избори за ЕП 2019 Мнения Политика

Зайчарникът и жениците осигуриха победата на Борисов

Борисов сред масите

Ваня ДРАГАНОВА

Борисов си спечели победата лично. Не че Цветанов не е потегнал партийния апарат на ГЕРБ и този път, макар да нямаше публични изяви. Но Борисов потегна остатъците от прословутата си харизма и се оказа, че всъщност не става дума за остатъци, а за реално количество политически чар. И че хората продължават да харесват изявление от типа: „Аз съм израсъл с филии с мас.“ И че при Борисов простонародното говорене работи, дори и в най-невероятни ситуации.

Няма друг политик, който, ако бъде обвинен, че си е вдигнал нова къща, която не е декларирал, и каже, че това е зайчарник, да не си изпати. Но на Борисов фразата, че там са „прасето, кокошките, зайчарникът“, му носи гласове. Само Борисов може да сподели, че няма общо с къщата на братовчед си в Барселона, защото той братовчедите си ги е бил, и това да му донесе гласове.

Европа и Щатите внимават до маниакалност в отношението си към жените, Борисов нарича Йончева и Нинова „женици“ и това също му носи гласове. Списъкът може да бъде удължен с още доста примери, но няма смисъл, защото е ясно, че Борисов се къпе във всенародна любов вече 18 години. Отдавна някой беше прогнозирал, че той е новият Тодор Живков. И ако не удължи рекорда му, което не е изключено, от властването на Борисов остават още само 18 години.

Сметката обаче може и да не се окаже вярна, защото шансовете на Борисов да надмине Живков са реални – все пак в сравнение с него е направо изтънчен (каквото и да значи употребата на думите „Борисов“ и „изтънчен“ в едно изречение). Но е също като него човек от народа, просто е подобрено издание.

В телевизионната журнилистика има теории, че не трябва да се подбират много красиви водещи, защото потискат публиката. Така де – не стига, че ги дават по телевизора, както казва средният българин, ами и всичко им е идеално – каквото от красотата не достига, е напудрено и замазано, говорните дефекти са отстранени, научени са да говорят с най-добрата си бленда, направо да се смачкаш. Това важи и в политиката – твърде образованите и добре изглеждащите (да не се бърка с умните и красивите) ни създават комплекси. А човекът, който знае две думи английски – наскоро освен congratulatons се появи и about – си е от нашата черга. Говори им на чуждестранните политици на български (в крайна сметка пък да научат български, защо само ние да им учим английския) и така ни зарежда с национална гордост.

Така че Борисов е феномен и който го иронизира, че е просторечен, че е чел само една книга и т. н., не му вреди. Напротив, прави му услуга.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...