Quantcast
Новини Пловдив » България » Цигани атакуват Черноморието: Созопол на нож срещу катун на райско кътче
България Общество

Цигани атакуват Черноморието: Созопол на нож срещу катун на райско кътче

Жители на Созопол алармираха, че над 30 роми са се настанили в местността „Мечките“, откъдето се открива прекрасна гледка към залива. Местните се оплакват от неприятната миризма и дима от огньовете, които се палят всяка вечер.

Сигналът до полицията е подала Мария Найденова, след като вече месец ромите живеят буквално до къщите, необезпокоявани от никого. „Разбирам, не се оплакваме от кражби, но цялата тази работа е неправомерна. Не може едни да плащаме данъци, а други да не правят нищо, да си живеят и да си хвърлят боклуци, където искат“, казва тя пред Bulgaria ON AIR.

Точно това е пътят, който минава от къщите към плажа. Хората недоволстват, че всички виждат тази мизерия, има и кучета, туристите също виждат всичко това. От Община Созопол увериха, че са предприети мерки и катунът ще бъде премахнат. „До края на седмицата ще освободят и ще ни уведомят, за да изчистим боклуците“, обясняват от там.

В началото на летния сезон роми от вътрешността на страната окупират Черноморието. Повечето от тях се препитават с кражби. От полицията в Бургас успокояват созополчани, че случаят не е такъв. „Мъжете работят строителна дейност, а жените обитават въпросното място с децата“, уточниха още от общината.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Какво мислите за изнесените в протокола от проверката на НЗОК констатации:

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...