Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Съд и Прокуратура » Дечкин не отговаря на описанието на убиеца отпреди 10 г., но остава в ареста
Пловдив Съд и Прокуратура

Дечкин не отговаря на описанието на убиеца отпреди 10 г., но остава в ареста

Здравко Дечкин в съдебната зала
Здравко Дечкин в съдебната зала

Нападателят бил трътлест, дебел и грозен според снахата на починалата Виолета Балабнова

Ваня ДРАГАНОВА

Здравко Дечкин, обвинен в грабежа отпреди 10 г. на заможната Виолета Балабанова, която впоследствие починала от раните си, не отговаря на описанието на убиеца, но въпреки това остава в ареста. След нападението над жената, причакана  във входа на кооперация на ул. „Св. Климент“, в която живеела, снаха й Цветлина описва нападателя като „дебел, трътлест, грозен“, изтъкна адвокатът на Дечкин Славчо Николов. Другият защитният на обвинямия – Красимир Елдъров, подчерта, че след инцидента е изготвен фоторобот на извършителя, който няма нищо общо с лицето на Дечкин. „За една мярка за неотклонение е нужен минимум на минимумите от доказателства, но в случая и този минимум не е налице“, каза Елдъров.

Дечкин също обясни, че няма основания да е в ареста, и декларира, че няма никакви криминални прояви. Той обаче е влязъл в полезрението на полицията, наемайки на работна непълнолетно лице. Тогава са му взети пръстови отпечатъци и се е оказало, че те съвпадат с дактилоскопска следа, взета преди 10 г. от външната врата на кооперацията на Балабанова. След задържането му Здравко Дечкин е признал за извършеното нападениепред полициаите, провалил се е и на детектора на лъжата.  „Имаме показанията на полицейския служител и дактилоскопската следа, така че изискуемият минимум от доказателства е налице“, заяви съдията докладчик Васил Гатов и определи, че Дечкин остава в ареста.

Според прокуратурата нападението е поръчано сина на Виолета Балабанова – Георги, който искал да продаде семейните имоти, а жената носела нотариалните актове в чантата си. Срещу това обещал на Дечкин 17 000 лв. или да му прехвърли колата си БМВ. „Къде са тези пари, къде е тази кола? Винаги когато в София има някакъв проблем със случай на полицията, както беше сега в Костенец, от Пловдив разкриват някое студено досие. Идеята е да се каже: Ето в София по горещи следи не могат да работят, а ние тук разплитаме стари случаи“, каза още Елдъров. Аргументите му обаче не бяха чути.

Определението на Апелативния съд, с което Дечкин остава в ареста, е окончателно.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...