Майонеза Краси
Новини от Пловдив » България » Политолог за оставката на Цветанов: Епизод от сериала „Гущерът си къса опашката“
България Важно Политика

Политолог за оставката на Цветанов: Епизод от сериала „Гущерът си къса опашката“

Оставката на Цветан Цветанов се очакваше под една или друга форма в рамките на тази година, макар че имаше колебания и съмнения кога точно ще бъде подадена. Това каза пред БНР доц. Борис Попиванов, преподавател по политология в СУ „Св. Климент Охридски“, в коментар за оттеглянето на Цветанов от всички политически постове в ГЕРБ.

Моето обяснение е, че след успеха на изборите за Европейски парламент, лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов е преценил, че сега е най-подходящото време. Сега неговите опоненти се намират в най-слабата си възможна форма, за да може да продължи напред без Цветанов и да развие този нов сюжет, който се превръща в централен за него. Това е сюжетът с прочистването на редиците на партията и с овладяването ѝ от самия Борисов. В крайна сметка тук наблюдаваме епизод от сериала „Гущерът си къса опашката“.

Доц. Попиванов коментира и това дали само “Апартаменгейт“ е в основата на оставката на Цветанов: „Според мен не само апартаментите бяха повод. Те бяха онази искра, която подпали бурето на общественото недоволство, конкретно по адрес на Цветан Цветанов, но всъщност от повече от година ние можем да наблюдаваме как в ГЕРБ разминаванията между Борисов и Цветанов имат нееднократни проявления“.

Кой ще замени Цветан Цветанов: „Това не е формален въпрос – кой ще бъде началник на предизборния щаб на партията, а е и съдържателен. Защото ние бяхме свикнали с идеята, че Цветанов е онзи, който печели изборите на ГЕРБ, че той е основният организатор, че той е фигурата, която разполага с ресурсите“.

Борис Попиванов коментира още: „В началото на предизборната кампания Борисов направи един много категоричен жест – създаде един председателски предизборен щаб на коалицията ГЕРБ-СДС, който постави в подчинено положение щаба на Цветанов, което показа, че вече Борисов смята да бъде фигурата, която пред публиката, структурите и хората от ГЕРБ ще олицетворява организационната работа“.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България
Краси

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Одобрявате ли Община Пловдив да тегли нов заем за завършването на Колежа?

Покажи резултатите

Начална дата: 26.01.2023 @ 19:37 | Крайна дата: 09.02.2023 @ 19:37

Зареждане ... Зареждане ...