Майонеза Краси
Новини от Пловдив » Бизнес » „Волво“ oтĸpи cepвизeн цeнтъp зa 4 милиoнa ĸpaй Πлoвдив
Бизнес Важно

„Волво“ oтĸpи cepвизeн цeнтъp зa 4 милиoнa ĸpaй Πлoвдив

Шведският автомобилен гигант „Волво“ разшири сервизната си мрежа в България с откриването на пети център в Пловдив. Инвестицията в него е 3.8 млн. лева, съобщиха от компанията. Базата се простира на терен от 23 декара в непосредствена близост до магистрала „Тракия“ (120-ти км, до село Бенковски, община Марица).

В центъра ще се извършва обслужване, сервиз и продажба на пълната гама товарни автомобили от марките Volvo и Renault. Капацитетът на обслужване ще бъде близо 5000 камиона годишно. Ще може да се работи по 9 камиона едновременно.

Сервизът разполага с модерно оборудване по утвърдените глобални стандарти на компанията. В него ще има три проходни канала и три диагностични стенда.
Складовата база ще предлага големи наличности на резервни части и ще осигурява доставка в рамките на 24 часа.


Екипът, който ще обслужва клиентите, се състои от 15 механици и мобилна група. Част от него са и едни от най-добрите специалисти в следпродажбеното обслужване, които през годините са спечелили и международно признание с челни класирания в глобални състезания на компанията

Пловдив е стратегически регион за нас с динамично развиващ се бизнес, нови инвестиции и едни от най-динамично развиващите се компании в транспортния бранш. Освен това се намира в непосредствена близост до ключови транспортни артерии, което ни помага да реагираме бързо и да сме на разположение да помагаме максимално ефективно на клиентите ни“, каза Карин Йохансон, управляващ директор на „Волво Груп България“ по време на събитието.


Инвестицията в собствен сервизен център в Пловдив е част от цялостната стратегия на „Волво Груп България“ за развитие, модернизация и увеличаване капацитета на сервизната мрежа в страната.
Проектът стартира с откриване на сервизна база във Варна през 2015 г. В началото на 2016 година отвори врати и разширен сервизен център в София, който има капацитет за обслужване на 10 368 товарни автомобили средно на година и позволява едновременна работа по 16 влекача

През 2017 заработи и новият център на „Волво Груп България“ в Бургас, изграден с 2 млн. лева инвестиция. През есента на 2018 година бе открита и сервизна база на компанията във Велико Търново. Така общата инвестиция за развитието на сервизната мрежа на шведската компания надхвърля 12 млн. лева.

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

Да има ли ограничение от 3 часа за паркиране на коли на инвалиди в Синя зона?

Покажи резултатите

Начална дата: 09.08.2022 @ 14:44 | Крайна дата: 09.09.2022 @ 14:44

Зареждане ... Зареждане ...