Новини Пловдив » Култура » Таланти представиха творби на тема „Заедно в различията можем повече“
Куклен Култура Палитра Регион

Таланти представиха творби на тема „Заедно в различията можем повече“

Пейзажи върху керемида, невероятни акварели, фотографии и оригинални хрумки за колажи и приложна графика показва изложбата в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Куклен. Експозицията е дело на деца от етнически малцинства по проект „Заедно в различията можем повече“ и беше открита на 3 юни.

Инициативата е на неправителствената организация Инди-Рома 97 с председател Албена Костадинова, в партньорство със Сдружение „Каритас“ и учебни заведения от град Куклен, Асеновград, Перущица и село Куртово Конаре.

Основната цел на проекта бе да се постигат трайни резултати в образователната интеграция на 486 ученици от етнически малцинства на територията на трите общини.

През целия период децата от образователните институции на Куклен, Асеновград, Перущица и Куртово Конаре се включиха в кръжоци по български език и литература, математика, фотография и приложни изкуства. Различни творби и колажи от снимки украсиха стените на Центъра за социална интеграция и рехабилитация в Куклен.

Проектът е финансиран по ОП „Наука и обраование за интелигентен растеж“, 2014 – 2020 г.

На изложбата присъстваха г-жа Елена Филева и представители на Община Куклен, на Сдружение „Каритас“ и на Фондация „Траки“, Куклен.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close