Новини Пловдив » Кадър на деня » Манекени в рециклирани дрехи дебнат дали се хвърля боклук
Кадър на деня

Манекени в рециклирани дрехи дебнат дали се хвърля боклук

Тази сутрин провокативен „патрул по чистотата“ наблюдаваше дали минувачите в градинка в центъра на Пловдив изхвърлят фасовете, хартийките и чашките от кафе в кошчетата за боклук и дали почистват след домашните си любимци.

Фигури на манекени, облечени с уникални костюми от рециклирани материали, наблюдаваха безмълвно край пейките и дърветата по главната алея дали хората пазят чисто. Т. нар. „Траш патрул“ е инициатива на платформата за чиста градска среда „АЗ, ТИ, ПЛОВДИВ!“, която цели да мотивира гражданите да бъдат отговорни към отпадъците.

Отговорните минувачи, които не оставяха отпадъци след себе си, получиха насърчителен стикер и възможност за уникална снимка с членовете на т. нар. Траш патрул. А на тези, които си позволяваха да изхвълят не на място боклука си, бяха задавани забавни въпроси, които да ги провокират да се замислят по темата.

Заедно с наблюдението на Траш патрул, активисти за чиста градска среда задаваха въпроси на минувачите кой трябва да е отговорен за опазването на чистота в града и как да се намалят отпадъците.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close