Новини Пловдив » Образование » Ученик от Механото спечели конкурса „Откровено за съдебната власт“
Образование Пловдив

Ученик от Механото спечели конкурса „Откровено за съдебната власт“

Иван Мусеров Снимка: ФБ

Ученикът в Професионалната гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“ в гр. Пловдив Ива Мусеров е победител в националния конкурс за ученическо есе на тема „Откровено за съдебната власт“. Конкурсната комисия класира на второ място Ева Обесникова – ученичка в Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ – гр. Видин, и на трето място Георги Жечев от Седмо училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ – гр. Варна. Техните есета ще бъдат публикувани на интернет сайта и на Facebook страницата на ВСС

Официалното обявяване на победителите и връчването на наградите – лаптоп, за първо място, и две поощрителни – фотоапарати, ще се проведе в Деня на отворените врати на Висшия съдебен съвет – 7 юни 2019 г. Конкурсът беше обявен с решение на Пленума на ВСС по протокол № 7 от 28 март 2019 г., като за първи път в конкурсната комисия участват освен членове на ВСС и представители на МОН и на РУО – София-град. Общо 139 творби са получени в срока, определен по регламента на Националния конкурс за ученическо есе.

По решение на конкурсната комисия ще бъде връчена грамота за активно участие на Националната финансово-стопанска гимназия, чиито ученици представляват най-многобройна група сред тазгодишните участници.

В Деня на отворени врати Висшия съдебен съвет ще бъде посетен от около 200 ученици от осем столични училища и 30 младежи от училища в съдебния район на Районен съд – Девин.

Програмата за Деня на отворени врати предвижда срещи с членове на ВСС, представяне на структурата и функциите на Съвета и на съдебната власт, демонстрация на системата за гласуване и онлайн излъчването на заседанията на Пленума и на Колегиите. Ще бъдат осъществени видеоконферентни връзки с Окръжен съд – Бургас, и Апелативен съд – Пловдив. Посредством тях учениците ще получат допълнителна информация за Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, ще бъде разяснена видеоконференцията като способ за събиране на доказателства и за съкращаване на времето и разходите за разглеждане на съдебни дела.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close