Quantcast
Новини Пловдив » Важно » Община Пловдив награди хотела и бара на Иван Тотев
Важно Мнения

Община Пловдив награди хотела и бара на Иван Тотев

Наградата на "Империал" получи служител на маркетинга на хотела, щеше да е по-ефектно, ако се беше появил братът на Тотев.

В годишните награди за туризъм очевидно не са чували за конфликт на интереси и не се гнусят от слагачество

Ваня ДРАГАНОВА

Две от годишните награди на община Пловдив за постижения в туризма отидоха у Иван Тотев – тоест в семейния му хотел „Империал“ и уиски бара в него. В категория „Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2018 г.“ хотел „Империал“ е класиран на второ място, изпреварен само от „Холидей Ин“. „Кандидатите се съревноваваха не само спрямо броя реализирани нощувки и средногодишната заетост, но и според удовлетвореността на клиентите в резервационната система BOOKING и глобалната туристическа платформа TRIPADVISOR“, се обяснява в прессъобщението на общината за връчването на призовете. В тази категория наградите е връчил Еню Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия”.

В категорията „Бар и нощно заведение на 2018 г.“ победител е бар-клуб „Уиски Лайбръри“, който се намира в „Империал“. Наградата е връчена от шефа на общински институт „Старинен Пловдив“ Йордан Илиев, който, както е ясно, е подчинен на Тотев.

Сега малко за самите награди – по самото съобщение на общината. „До 10 април тази година отдел „Маркетинг и реклама“ към общински институт „Старинен Пловдив“ набираше кандидатурите в тазгодишните категории за: „Нов туристически продукт за 2018 год.“, „Туристическо събитие в Пловдив за 2018 год.“,„Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2018 год.“,„Ресторант на 2018 год.“,Заведение за бързо обслужване“, „Питейно заведение на 2018 год.“, „Кафе-сладкарница на 2018 год.“ и „Бар на 2018 год.“. След обработка на данните Експертната комисия към Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив излъчи победителите в съответните категории“, гласи обяснението на регламента.

Иначе казано, някой номинира хотела и бара на Тотев пред общинска стркутра и после комисия към друга структура към общината награждава кмета. Очевидно в това раздаване на награди понятието „конфликт на интереси“ е непознато, а слагачеството не е нещо гнусно.

По документи Тотев може и да не фигурира сред собствениците на хотела, но той и не крие, че това е бизнес на семейството му. Така че явлението „Да се подмажем на шефа“ е налице. И ескалира. Защото през миналата година беше награден само барът, сега и хотелът.

Но и Тотев не остава длъжен на Съвета по туризъм, защото общината е присъдила награда за изключително партньорство именно на тази организация.

Въртят едни награди, както се казва.

Още новини по темата

Барът в кметския хотел с награда от общината за туризъм

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

Мария Капон ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Одобрявате ли състава на служебното правителство?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...