Quantcast
Новини Пловдив » Образование » Ремонтират двора на ДГ „Зора“ с 60 000 лв.
Образование Пловдив

Ремонтират двора на ДГ „Зора“ с 60 000 лв.

Община Пловдив ще отпусне 60 000 лв. за ремонта на двора на сградата на детска градина „Зора“ зад кино „Гео Милев“. Градината е открита през 1969 г., дворът не е ремонтиран оттогава, плочките са изпочупени и локвите са страшни при всеки дъжд, а при пороите от края на миналата седмица пясъчниците за игра се бяха превърнали в море.

От бюджета на общината ще заделим 60 000 лева за ремонт. С тях ще подменим старите плочки с нови и ще се положим ударопоглъщаща настилка на местата, където децата играят. Ще премахнем опасните катерушки, ще направим необходимото отводняване и ще поставим нови електрически стълбове, които осветяват района във и около градината вечер“, заяви кметът Иван Тотев, който заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов посети днес градината.

Ремонтът ще бъде извършен през летните месеци, когато децата, посещаващи градината, са по-малко. За целта ще бъде създадена специална организация ремонтните дейности да не пречат на учебния процес. Така през септември ДГ „Зора“ ще посрещне новата учебна година с обновен и модерен двор.

Още новини по темата

Детска градина „Зора“ стана на 50

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...