Новини Пловдив » Бизнес » Подлезът на „Тримонциум“ без търговци, за да не се продават гащи до Римския форум
Бизнес Общество Пловдив

Подлезът на „Тримонциум“ без търговци, за да не се продават гащи до Римския форум

Край на търговията на бельо до Римския форум.

Ваня ДРАГАНОВА

Търговските обекти в подлеза на „Тримонциум“ ще бъдат премахнати, за да не се продават гащи и чорапи до Римския форум. Това обясни шефът на „Общински пазари“ Стефан Султанов, след като ПловдивПрес писа за намерението подлезите на „Тримонциум“ и аптека „Марица“ да останат само за пешеходци. „Не можем да експонираме античното наследство и на метри от източната страна на Форума да се продават гащи, чорапи и какво ли не. Същото важи и за подлеза на аптека „Марица“, който е част от най-дългата пешеходна зона в Европа“, заяви Султанов.

Разчистването започва в съоръжението под аптека „Марица“, където половината наематели се изнесоха след наводнението в неделя. Останалите имат срок до 5 юли да освободят обектите, като в това време потърсят алтернатива за бизнеса си и разпродадат, колкото могат, от стоката си. След тази дата „Общински пазари“ ще ремонтират подлеза, като за целта разполагат с 50 000 лв.

Наемателите в подлеза на „Тримонциум“ имат време до есента да се огледат за други магазини и да продават от складовете си наличности. Идеята е този подлез да бъде изпразнен, когато приключи ремонтът на пл. „Централен“.

След това двамата подлеза ще бъдат зачислени за стопансване на район „Централен“. магазините в подлезите на Централна гара“, пл. „Съединение“ и до Пловдивския университет засега остават.

Още новини по темата

Вадят магазините от подлезите на аптека „Марица“ и „Тримонциум“

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close