Новини Пловдив » Образование » Избраха новите зам.-ректори на ПУ „Паисий Хилендарски“
Образование Пловдив

Избраха новите зам.-ректори на ПУ „Паисий Хилендарски“

Новият ректор на Пловдивския университет плоф. Румен Младенов

На заседание на Академичния съвет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, приключило късно снощи, бяха избрани зам-ректорите в екипа на новия ректор на висшето училище – проф. д-р Румен Младенов.

Както обеща в програмата си за развитие на университета за периода 2019–2023 г., проф. Младенов залага на приемствеността и разширената екипност. Тъй като обемът от дейности, извършвани от заместник-ректорите, значително се е увеличил, се налага някои от ресорите да бъдат разделени, за да може не само да се облекчи работата на заместниците, но и да се повишат качеството и ефективността, обясни ректорът на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Това е причината броят на зам.-ректорите от трима да се увеличи на петима.

За зам.-ректор с ресор „Учебна дейност“ бе избрана доц. д-р Мария Стоянова от Химическия факултет, която и до момента заемаше тази позиция. С нейното ново назначение се утвърждава приемствеността в университета, подчерта проф. Младенов.

В ресор „Система за наблюдение, управление и постоянен контрол на качеството на обучението и академичния състав“ ще работи проф. д.п.н. Румяна Танкова от Педагогическия факултет. Този ресор е свързан с провеждането на вътрешния одит, атестацията и анкетите за качеството на обучение – както в университета, така и в неговите филиали в Кърджали и Смолян, разказа проф. д-р Румен Младенов.

Проф. д-р Теменужка Йовчева от Физико-технологичния факултет ще отговоря за ресора „Научноизследователска и издателска дейност“.

Доц. д-р Надя Чернева от Филологическия факултет ще работи в ресор „Международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол“.

„Информационна структура и акредитационни процедури“ е ресорът на проф. д-р Антон Илиев от Факултета по математика и информатика.

Проф. д-р Невена Милева от Физико-технологичния факултет ще бъде пом.-ректор с ресор „Проектна дейност“. Тя ще продължи да координира съвместната работа на ПУ „Паисий Хилендарски“ с МУ – Пловдив в общия проект на двете висши училища – „Перимед“. Проектът стартира при предишния ректорски екип и успешното му изпълнение сега и в бъдеще също е доказателство за професионалната приемственост в Пловдивския университет, каза проф. Младенов.

Проф. д-р Румен Димитров Младенов бе избран за ректор на ПУ „Паисий Хилендарски” на Общото събрание на висшето училище, провело се на 21 май 2019 г. За него гласуваха 84% от делегатите на Общото събрание.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close