Quantcast
Новини Пловдив » България » Къци Вапцаров не става за шеф на БНТ, СЕМ го отряза
България Медии

Къци Вапцаров не става за шеф на БНТ, СЕМ го отряза

Къци беше отрязан от конкурса за шеф на БНТ
Къци беше отрязан от конкурса за шеф на БНТ

Къци Вапцаров не става за шеф на БНТ. Това отсече СЕМ в съобщение до медиите. Формалният отказ е затова, че Къци, чието цяло име е Кръстю Вапцаров, е едноличен собственик на няколко търговски дружества.

Съветът за електронни медии взе решение, че един от кандидатите за генерален директор на БНТ – Кръстю Вапцаров, не може да участва в конкурса, предаде БНР. Членът на медийния регулатор и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева се аргументира: „Осем души подадоха документи за този конкурс. След сериозна и обстойна работа на комисията докладвам, че един от кандидатите – именно Кръстю Вапцаров, не може да участва в конкурса, защото са налице законови предпоставки за това. Комисията констатира несъответствие с изискването на чл.26, т.2 от ЗРТ, а именно, че при проверка в Търговския регистър е установено, че лицето е вписано като едноличен собственик и управител на няколко дружества“.

В надпреварата за генерален директор на обществената телевизия ще участват седем кандидати – Емил Кошлуков, Сашо Диков, Стоил Рошкев, Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов и Радослав Главчев. СЕМ ще избере генерален директор на БНТ на 5 юли.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...