Новини Пловдив Прес » Пловдив » Адвокатка пробва да засекрети делото за нападение над кондуктор
Пловдив Съд и Прокуратура

Адвокатка пробва да засекрети делото за нападение над кондуктор

Нападнатият кондуктор Иван Канделджиев

Ваня ДРАГАНОВА

Адвокат Емилия Недева, която защитава обвинения в нападение над кондуктор Росен Железаров, направи неуспешен опит да засекрети делото срещу него. Тя изтъкна аргумента, че процесът се отразява тенденциозно от медиите, но състав на Пловдивския районен съд не прие този довод.

Според прокуратурата около обяд на 19 юни м. г. Железаров се качил със съпругата си Капка на автобус по линия №7, в който билетите продавал Иван Канделджиев. В автобуса било топло и Железаров се развикал на кондуктора, започнал да го обижда и двамата се сдърпали. Железаров слязъл от автобуса, но след секунди отново се качил и започнал да удря Канделджиев с ръце по главата, бутал го и го дърпал. Кондукторът загубил равновесие и паднал през отворената средна врата на автобуса по гръб на земята, ударил силно задната част на главата си в асфалта, изгубил съзнание, а от ухото му потекла кръв. Пътници се притекли на помощ и кондукторът бил откаран незабавно в неврохирургично отделение, където му била направена мозъчна операция.

Съпругата Железаров твърди, че кондукторът е бил агресивен спрямо нея, затова и адвокат Недева поиска преразпит на двама свидетели, но съдът отхвърли и това й искане.

Делото ще продължи през септември с изслушване на съдебномедицинска експертиза.

Коментари

Коментари

VisVitalis

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Парк или Ритейл парк да има върху 20 дка в Западен зад новата църква?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close
error: Правата запазени!