Новини Пловдив » Общество » Бистрят каскада „Въча“ на кръгла маса
Общество Пловдив

Бистрят каскада „Въча“ на кръгла маса

Здравко Димитров

Областният управител Здравко Димитров организира кръгла маса-дискусия на тема: „Водоснабдяването на гр. Пловдив и населените места от област Пловдив от каскада „Доспат – Въча“ – предпоставка за подобряване качеството на живот и съществен фактор заустойчиво икономическо развитие на региона“.

Кръглата маса, на която са поканени народните представители на 16 и 17 мир, представители на МОСВ, МРРБ, БД ИБР – Пловдив, РИОСВ, ВиК, кметовете на общините Пловдив, Кричим, Перущица, Стамболийски, Родопи, Марица, Куклен , Тракия икономическа зона, КНСБ, АИКБ, КИИП, сдружение „Бизнесът за Пловдив“,  неправителствени организации и граждани, които имат отношение към чистотата на водата в населените места от региона, ще се състои на 17 юни 2019 г. от 10 часа в заседателната зала на 2 ет. в областната управа.

„Качеството на обществените услуги определя облика и възможностите за икономическо развитие на всеки един регион, община и населено място. Основно място в този сектор заема дейността ВиК, чрез която се предоставя най-важната и жизнено-необходима услуга на обществото – доставката на питейна вода и отвеждането на отпадъчните води. Дейността и качеството на тази услуга касае всеки един от нас, жители и гости на съответните населени места, нашите домакинства, промишлеността и останалите дейности в сферата на обществени услуги“, смята Здравко Димитров.

През 2013г. Асоциация по ВиК – Пловдив прие Генерален регионален план за водоснабдяване и канализация за обособената територия на „ВиК” ЕООД – гр. Пловдив, който се явява основния стратегически документ за планиране развитието на ВиК инфраструктурата на територията на област Пловдив. В този документ  обект „Водоснабдяване на гр. Пловдив и околните общини от каскада Доспат-Въча” е включен в средносрочната инвестиционна програма, с програмен хоризонт за реализация и въвеждане в експлоатация 2020-2027г.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close