Новини Пловдив » България » Борисов за ученика с бомбата в Пловдив: Малко хора и тихо трябва да работят по тези случаи
България Мнения Политика

Борисов за ученика с бомбата в Пловдив: Малко хора и тихо трябва да работят по тези случаи

Малко хора трябва да работят по такива дела като това в Пловдив. Така премиерът Бойко Борисов коментира оповестения от спецпрокуратурата случай с 16-годишния ученик, който подготвял терористичен акт в последния учебен ден в Пловдив.

„Ситуирали сме мястото, имаме отделени средства, много тихичко ще го направим. И в момента работи подобен център, но трябва много малко хора да работят по тези случаи“, подчерта Борисов.

Той благодари на медиите, които са запазили подробностите около самоличността на младежа.

По думите му бомбите, които ученикът е подготвял, са били страховити. „Чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово“.

Премиерът защити и решението за 1 лв. партийна субсидия, като каза, че няма да коментира други партийни предложения: „Дали сме решение на правителството, иначе аз мога да предложа да асфалтираме до Луната пътя“.

Според Борисов в МВР никога не са били по-добре окомплектовани и разликата от времето, когато бил главен секретар, била „от земята до небето“. Премиерът присъства на символично връчване на ключовете на новите автомобили на Областните дирекции на МВР – 346 коли за 9 млн. лв. Парите са от бюджета на ведомството.

С тези коли преследват престъпници, трябва да се придвижват бързо. Вземаме бензинови, защото виждате, че рестрикциите към дизела в Европа вървят с бясна скорост, а може да дойде време и в България да се произвеждат, каза Борисов. Премиерът описа подробно техническите характеристики на колите.

„Ще ни дадат възможност да стигнем до най-отдалечените места, за да дадем чувство на сигурност на хората, които живеят там“, каза и вътрешният министър Младен Маринов на церемонията.

По думите му колите ще бъдат разпределени в ОДМВР, които не са получили такива по европрограми.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close