Новини Пловдив » Важно » Обвиненият в убийство фермер: Ударих на Георги 2 шамара, шут и го замерих с кофа
Важно Съд и Прокуратура

Обвиненият в убийство фермер: Ударих на Георги 2 шамара, шут и го замерих с кофа

Ивелин Андонов в съдебната зала.

Ваня ДРАГАНОВА

Обвиненият в убийството на своя пастир Георги Михайлов фермер от Козаново Ивелин Андонов призна, че го е ударил няколко пъти, но само това. Според прокуратурата на 30 март 2017 г. Андонов пребил до смърт Михайлов, след като овчарят загубил 2 бременни овце, после го оставил да лежи 2 дни в обора, докато плътта му започне да загнива. Михайлов бил закаран в болницата в Асеновград чак на 1 април, но починал от тежките травми.

„Двете загубени овце бяха много скъпи. Като разбрах, че ги няма, отидох да търся Георги и го намерих да си пие на поляната. Държеше бутилка от минерална вода, в която имаше домашна ракия. Беше я изпил, в шишето имаше само 2 пръста. Беше неадекватен“, разказа Андонов, който даде обяснения по случая пред Пловдивския окръжен съд. После всички се прибрали в обора и фермерът и зет му започнали да разпитват Георги дали не е дал или продал на някого овцете. Георги само повтарял: „Шефе, виновен съм!“, и фермерът много се ядосал.

„Ударих му два шамара по бузите и един шут по десния крак. Той падна на колене. После хвърлих по него една пластмасова кофа. Нахлупих я на главата му като шапка“, каза Андонов. Неговата версия, че тези удари нямат нищо общо със смъртта на пастира, който е починал от стари травми, нанесени му от един от кочовете стадото, както и от рани от падания из обора. „Георги падаше често и се удряше. Той беше слаб човек, 50 кг, и пиеше много. А единият кочовете беше много агресивен. Удрял е Георги силно с глава 3 пъти, нападал е и мен. Все му казвах да се пази, но той забравяше“, допълни Андонов.

Версията за старите травми от коча и от падане обаче не се подкрепя от съдебномедицинската експертиза, която сочи, че смъртоносните наранявания са получени 24 до 72 часа преди смъртта.

Още новини по темата

Пребитият до смърт пастир в Козаново получавал 300 лв., но трябвало да плати 5000 лв. за 15 умрели агнета
Версия за убийството в Козаново: Пастирът бил удрян от коч, не от шефа си

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close