Новини Пловдив » Ботев » ЧРД на Николай Киров – Белия
Ботев Суматоха Цветя за рожденика

ЧРД на Николай Киров – Белия

Николай Киров е роден на 12 юни 1975 година в Пловдив. Юноша е на пловдивския „Марица“, където в периода 1982-1992 година играе на поста вратар. Професионалната му кариера в мъжкия футбол стартира под рамката на вратата на „кършиакалии“, където изиграва 5 сезона – от 1992 до 1997 година.

През 1997 година Николай Киров преминава в „Ботев“, където изкарва 3 сезона – от 1997 до 2000 година. Края на кариерата си вратарят слага в „Добруджа“, където играе през 2001 година.

Професионалният му път в треньорската професия започва в „Марица“, където един сезон е помощник треньор на „жълто-сините“,а през следващите три сезона е и техен старши треньор. От 2006 до 2010 година Киров работи като старши треньор на пловдивския „Спартак“.

От 2010 година до лятото на 2016 година Николай Киров ръководи детско-юношеската школа на „Ботев“, а през лятото на 2016 година застава начело на представителния отбор на „жълто- черните“, който води до края на сезон 2019.

През периода, в който Николай Киров е треньор на „Ботев“ са спечелени и последните големи отличия за клуба – Купата и Суперкупата на България, а при участието си в турнира „Лига Европа“ „жълто-черните“ стигат до третия предварителен кръг на надпреварата.

ПФК „Ботев“ и екипът на ПловдивПрес пожелава на Николай Киров много здраве, щастие и професионални успехи!

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close