Новини Пловдив » Случка на деня » 4-годишен стана за втори път „Читател на годината“ на НБ „Иван Вазов“
Случка на деня

4-годишен стана за втори път „Читател на годината“ на НБ „Иван Вазов“

4-годишният Валери Иванов отново е „Читател на годината“ на НБ „Иван Вазов“, след като грабна приза и през 2018 г. Почти не минава ден детето да не посети читалнята на Детския отдел с майка си. Показва постоянен интерес към триизмерните книги за природата.

На церемонията по награждаването най-бурни аплодисменти получиха двете сестри Виктория и Каролин Стратеви, съответно на 4 и 1 година, чиито родители са въвели децата си още от самото раждане в библиотеката. Редовно те си избират книжките в Детския отдел, а родителите им ги четат и разглеждат заедно с тях картинките. Силно впечатление е направило на библиотекарките, че децата не само връщат взетото навреме, но и в изряден вид.

С разнообразни жанрови интереси се отличава друг отличен – Антон Луканов на 14 г. Неговият поглед е насочен от класически и съвременни детско-юношески романи /Емил Конрад, Джеф Кини…/ до фентъзи /Джоан Ролинг, Рик Риърдън…/, исторически, приключенски и криминални заглавия.

За „Читател на годината“ бе обявен и доц. д-р Камен Станев, който работи в Кирило-Методиевския научен център на БАН. Интересите му в областта на историята и археологията по българските земи през средновековието, историческите география и демография го правят верен поклонник на НБ „Иван Вазов“ вече повече от тридесет години. В думите си на благодарност доц. д-р Камен Станев изказа възхищението и благодарността си от фондовете и служителите на библиотеката.

И един театровед се нареди сред читателите на годината – Катерина Георгиева. Освен от книгите, тя широко се възползва и от възможностите на отделите Изкуство и Краезнание.

 

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
Хотел-ресторант Одеон VisVitalis

Времето

Анкети

Кой от кандидатите за кмет на Пловдив бихте подкрепили?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close