Новини Пловдив » Свят » Boeing призна за грешка в 737 MAX, който уби много хора в катастрофи
Свят Технологии

Boeing призна за грешка в 737 MAX, който уби много хора в катастрофи

Главният изпълнителен директор на Boeing призна, че компанията е допуснала грешка с проблемната предупредителна система в кабината на модела 737 МАХ преди двете смъртоносни катастрофи с най-продаваните самолети, съобщава БГНЕС.

Председателят и главен изпълнителен директор Денис Мюленбург каза, че Boeing не е успял да комуникира адекватно с регулаторните органи и клиентите, но защити широкия инженерен и дизайнерски подход към софтуера за контрол на предната част на самолета, който е в основата на разследването на произшествията, довели до спирането на полетите с този модел по целия свят.

Мюленбург призна още, че компанията е допуснала грешка и заради това, че не уведомила регулаторните органи и клиентите за дефектна предупредителна светлина на кабината на 737 МАХ.

Изпълнителният директор на Boeing, който е под кръстосан огън заради дизайна на „Max“ и заради начина, по който се отнесе към кризата с компанията обяви, че все повече от регулаторните органи смятат, че 737 МАХ трябва отново да получи разрешение за полети. Той изрази очакване, че това ще стане още тази година.

Американската федерална авиационна администрация е обвинявала Boeing, че повече от година не е уведомил регулаторите, че индикатор за безопасност в кокпита на 737 МАХ не работи. Пилотите са ядосани, че компанията не ги е информирала за новия софтуер, който е свързан с катастрофите в Индонезия и Етиопия, при които загинаха 346 души.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
    СДС Plovdiv    

Времето

Анкети

За кого ще гласувате на кметските избори?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close