Quantcast
Новини Пловдив » Пловдив » Тъщата на Караджов искала да каже истината за убийството, но след разговор с дъщеря си
Пловдив Съд и Прокуратура

Тъщата на Караджов искала да каже истината за убийството, но след разговор с дъщеря си

Ваня ДРАГАНОВА

Тъщата на обвинения в убийството на двамата си родители бивш полицай Венцислав Караджов искала да съобщи на полицаите, че той е излизал във фаталната вечер, но след като говори с дъщеря си. „Мария Рекина ми каза, че трябва да обясни на дъщеря си Каля защо е важно да се каже истината. Искаше да се срещне с нея и тогава пак да разговаря с нас“, обясни пред Пловдивския апелативен съд инспектор Десислава Льолева от Главна дирекция „Национална полиция“. Льолева е провеждала беседа с Рекина в София на 25 май 2016 г. – 10 дни след убийството. До този момент Рекина твърдяла, че вечерта на 15 май 2016-а Венцислав Караджов си е бил вкъщи, като сменяла версиите какво е правил – веднъж казала, че е играл на компютъра, друг път – че е гледал телевизия, трети – че е ял нещо.

„При разпитите Каля Караджова и Мария Рекина бяха много резервирани – всяка по свой начин. Конкрето Рекина трудно отговаряше дори на въпроси като откога се познава с убитите родители на зет й. Чувстваше се като раздвоен човек, който иска да признае нещо, но настояваше да говори с дъщеря си“, разказа още Льолева. Според инспекторката именно за да й бъде осигурена възможност да говори с дъщеря си, Рекина  била изпратена обратно в Пловдив и призована вечерта на същия ден в Четвърто районно. Там разпитът й започнал след полунощ, като с нея говорили няколко полицаи, в един момент тя обяснила, че иска да каже нещо само на един от тях, и посочила тогавашния зам.-шеф на Областната дирекция на полицията Георги Георгиев. Когато останала насаме с него, Рекина признала, че Караджов е излизал за около 2 часа вечерта, в която са застреляни Божура и Цветан Караджови.

Оттогава Рекина отрича зет й да е излизал и твърди, че показанията са й изтръгнати със заплахи и тормоз. Тя била разпитвана без адвокат, били й показвани ужасяващи снимки на двата трупа, била заплашвана със затвор и т. н.

Разпитаните днес полицейски служители не отрекоха, че са разговаряли с Рекина, без да пуснат с нея адвоката й Янко Радунчев. „Тя нямаше статут на обвиняемо лице, нито имахме намерение да я задържаме, затова не допуснахме адвоката й“, каза бившият шеф на Криминална полиция в пловдив Васил Саватинов. И той, и Льолева отрекоха да са оказвали какъвто и да било натиск над Рекина.

Тя ще бъде разпитана отново, но днес не успя да се яви, защото работи в Гърция и не успяла да си намери заместник навреме. На първа инстанция Караджов беше осъден на доживотен затвор за двойното убийство, но обжалва.

Още новини по темата 

Караджов: Делото срещу мен е: Глухият чул, че слепият видял
Издирват торба с флашки по делото „Караджов“
Записани със срс разговори пратиха полицая Караджов до живот в затвора

 

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Как предпочитате да гласувате?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...