Quantcast
Новини Пловдив » Бизнес » Свалят 3 пъти наемите в подлеза на Централна гара
Бизнес Общество Пловдив

Свалят 3 пъти наемите в подлеза на Централна гара

Подлезът на Централна гара се наводнява при всеки дъжд.

Ваня ДРАГАНОВА

Началните размери на наемите на търговските обекти в подлеза на Централна гара ще бъдат намалени 3 пъти и ще паднат на 18 лв. на кв. м. Сега наддаването за кв. м в тези магазини тръгва от 54,16 лв., при положение че в другите подлези тарифата е 18 лв., а в съоръженията на пл. „Съединение“ и до ректората на Пловдивския университет стартовата цена е още по-ниска – 10,80 лв.

„По-високите тарифи за подлеза на Централна гара са от времето, в което там е имало голям поток от хора. Това отдавна не е така, отделно е лошото техническо състояние на съоръжението, което често се наводнява“, обясни пред ПловдивПрес шефът на „Общински пазари“ Стефан Султанов, който предлага свалянето на тарифите. Предложението е публикувано на сайта на община Пловдив за обществено обсъждане, след това трябва да бъде гласувано от Общинския съвет.

Въпросът дали подлезът на „Тримонциум“ ще бъде разчистен от магазините все още е открит, каза още Султанов. На предишната сесия въпросът беше оттеглен от дневния ред, след като търговците събраха протестна подписка.

Още новини по темата

Магазините в подлезите на „Тримонциум“ и аптека „Марица“ остават засега
Търговци бранят с подписка магазините в подлеза на „Тримонциум“
Подлезът на „Тримонциум“ без търговци, за да не се продават гащи до Римския форум

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...