Новини Пловдив » Важно » Кабаиванов подаде оставка като областен лидер на СДС, готви се за местния вот
България Важно Карлово Регион

Кабаиванов подаде оставка като областен лидер на СДС, готви се за местния вот

Емил Кабаиванов

Галина ГЕОРГИЕВА

Емил Кабаиванов  е подал оставка като областен председател на СДС – Пловдив миналата седмица. „Имам много ангажименти като кмет на Карлово и като зам.-председател на националното ръководство на СДС и реших да се оттегля от поста като областен шеф“, обясни пред ПловдивПрес Кабаиванов.

„Предстоят местни избори, които са много отговорни. Говорих с председателя на СДС Румен Христов за решението си. Днес имахме заседание на националното ръковдство на СДС, изразих аргументите си, колегите се съгласиха с тях. Отваряме пътя за избор на нов председател и заместници. До месец ще стане ясно кога ще се избира изцяло ново ръководство на СДС в областта.“, коментира Кабаиванов.

Той потвърди пред ПловдивПрес, че ще се кандидатира за нов мандат като градоначалник на Карлово. „2011 и 2015 година се явих като кандидат на местна коалиция, сега отново ще бъда издигнат от местна коалиция. Кои ще са партиите в нея, ще се реши в рамките на месец-два“, обясни той.

Все още СДС няма решение в Пловдив как партията ще се яви на кметските избори и кой ще е кандидатът. „Гласували сме пълна свобода на местните ръководства да предлагат и да се коалират. Националното ръководство запазва правото да подписва политическо споразумение с нашите коалиционни партньори. Ще водим преговори с  десни формации, включително и с ГЕРБ“, каза Кабаиванов и посочи като добро решение  общото явяване на изобрите за европейски парламент между СДС и ГЕРБ.

През ноември месец 2018 година Областният съвет на СДС преизбра за свой председател д-р Емил Кабаиванов, а негови заместници станаха: Елена Андреева, Серафим Александров, Добри Вълчев, Георги Пилев и Георги Георгиев – кмет на община Калояново. За секретар бе избран Милко Стрехин.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
    СДС Plovdiv    

Времето

Анкети

За кого ще гласувате на кметските избори?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close