Quantcast
Новини Пловдив » Свят » От 1 юли: Сурови наказания в Гърция за нарушения на пътя
Балкани Свят

От 1 юли: Сурови наказания в Гърция за нарушения на пътя

От 1 юли Гърция отменя Наказателния Кодекс влязъл в сила от 1 Януари 1951 и пристъпва към коренно преобразуване на наказателните системи, изключвайки неактуалните разпоредби, отменяне на леките престъпления, както и рационализацията на икономическите престъпления. Новият Наказателен Кодекс – Закон 4619/2019 (ДВ Α΄ 95/11.6.2019) бе гласуван от Гръцкия Парламент в началото на месеца, с влизане в сила от 1 Юли 2019 г. пише „Труд“.

Според новия Кодекс, за шофьорите на МПС са предвидени затвор до три години или парична глоба ако управляват превозно средство след употреба на алкохол или наркотици. Същата глоба ще се прилага ако са психически или физически изтощени или управлява МПС в национални или регионални пътища, обратно на посоката на движение, по тротоари, площади или управляват МПС, което е технически неизправно или претоварено. Наказва се с лишаване от свобода най-малко една година, ако шофьора е изложил на риск друго лице, до десет години, ако е предизвикана тежка телесна повреда на трето лице.

Лишаване от свобода най-малко десет години при смърт на друго лице. В случай на причинена смърт на повече от един човек съдът може да наложи доживотен затвор. При невнимателно шофиране, което може да предизвика опасност за живота на трети лица или повреда на чужда собственост – до две години затвор. Накрая, който управлява опасно МПС и от това е възникнала обща опасност спрямо други хора, се наказва със затвор от две години или парична глоба.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
Мусала Софт

Категории

Времето

Анкети

Очаквате ли предсрочни парламентарни избори скоро?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...