Новини Пловдив » Градът » В УМБАЛ „Св. Георги“ спасиха дете, скочило от 8 етаж
Градът Инциденти Пловдив

В УМБАЛ „Св. Георги“ спасиха дете, скочило от 8 етаж

УМБАЛ "Свети Георги"
УМБАЛ "Свети Георги"

Хирурзите на УМБАЛ „Свети Георги“ спасиха дете с аутизъм, скочило от 8-ия етаж. 12-годишното момче е полетяло от жилищен блок в район „Тракия“. Инцидентът станал към 16 ч в неделя. За късмет обаче тялото на детето се ударило в дърво, което омекотило удара и така му спасило живота.

Бащата на момчето се обадил на 122, а екипът на Спешна помощ установил, че то е живо, в съзнание. Веднага го откарали в травматологияьта на университетската болница, където установили, че е със счупени ребра, гръдно-коремна травма и контузии по главата. След извършени животоспасяващи интервенции детето е стабилизирано, обясниха от лечебното заведение.

Случаят съвсем спокойно може да бъде определен за чудо, защото височината е голяма. Припомняме, че предишният такъв инцидент, при който бе спасен човек полетял от много високо бе преди няколко години в София. Тогава известната гимнастичка Цветелина Стоянова се хвърли от 6-ия етаж на блок, но по необясним начин оцеля, а след дълъг престой в Пирогов вече е на крака и отново е сред нас.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget
    СДС Plovdiv    

Времето

Анкети

За кого ще гласувате на кметските избори?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close