Новини Пловдив » Бизнес » Почин по европроекти в Стамболийски: Товариш и изсипваш в Марица ВИДЕО
Бизнес Важно Екология Регион Стамболийски

Почин по европроекти в Стамболийски: Товариш и изсипваш в Марица ВИДЕО

Камионът се "надупи" и изсипа товара на брега на Марица.
Камионът се "надупи" и изсипа товара на брега на Марица.

Порочен подход за работа по европроекти демострират в Община Стамболийски, алармираха местни жители. Преди дни стартира ремонтът на пътя за Йоаким Груево по програмата за развитие на селските райони. В същия проект, който е на стойност над 3,6 млн. лева, е предвидена реконструкция на шосето до Триводици. Преди дни кметът Георги Мараджиев, който е и областен лидер на ГЕРБ в Пловдивско, гордо обяви началото на ремонта и засипа фейсбук с кадри, съпроводени с клакьорски коментари от свитата му.

Работата по тези проекти закъсня с повече от година и половина (ВИЖ ТАБЕЛАТА), но за сметка на това се върши безобразно, поне откъм екологичната страна, коментират в Стамболийски.

Пръст, инертни материали и други отпадъци от обекта се извозват с камиони и се стоварват на южния бряг на река Марица в покрайнините на града.

Жител на Стамболийски изпрати клип, в който се вижда как камион, натоварен с пръст и отпадъци, изсипва товара си малко след пречиствателната станция върху оформеното незаконно сметище, за което ПлодивПрес неколкократно алармира, но РИОСВ – Пловдив не реагира, въпреки писменото запитване от страна на медията ни.

От кадрите, изпратени на редакционната поща, се набива в очи как самосвалът (без обозначителни надписи по каросерията) разтоварва на въпросното незаконно сметище край брега на река Марица.

ПловдивПрес е готов да даде думата на представители на общината и на екоинспекцията, ако смятат, че кадрите не показват истината.

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Съгласни ли сте с идеята на кмета Здравко Димитров да тегли до 120 млн. лева заем?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close