Quantcast
Новини Пловдив » България » Изгодни оферти: Евтино море с отстъпки до 30% за юли и август
България

Изгодни оферти: Евтино море с отстъпки до 30% за юли и август

Илюстративна снимка

Отстъпки от 10 до 30 на сто предлагат почти всички черноморски хотели за почивки през лятото. Липсата на достатъчно ранни резервации, отлива на туристи от Русия и Германия, активизирането на преките ни конкуренти като Турция, Гърция и Египет, са причина повечето места за настаняване да останат с много празни стаи дори и през силния летен сезон, пише в. Труд.

„В момента да си вземеш стая в хотел на първа линия през август не е проблем. Като на всичкото отгоре ще ти излезе по-евтино, в сравнение с платеното при първите ранни записвания през периода януари-март”, обясниха хотелиери от Южното Черноморие. Проверка показа, че дори класни петзвездни хотели на първа линия са обявили намаления за високия сезон през юли и август. В по-малки курорти на север и на юг част от хотелите въобще не са отворили врати.

В най-големия български морски комплекс Слънчев бряг на пръв поглед хората в момента са много. Но реално тълпата, с която не можеш да се разминеш на улицата вечер, и липсата на място дори за хавлия на плажа са останали в миналото. Хотелите на брега на морето някакси успяват да привлекат повече туристи с големи намаления, но работят далеч от възможностите си при пълна заетост. В същото време тези на втора и трета линия разчитат единствено на ниски цени, за да привлекат гости, обясниха от бранша.

Докато хотелиерите се жалват и се чудят как да намерят качествен персонал и да запълнят легловата си база, много хора злорастват. Според тях именно слабият сезон ще изчисти пазара от случайните играчи. След отлива на гостите от Русия и Германия през това лято, за първа година хотелиерите наистина насочиха усилията си за реклама към вътрешния пазар и оцениха родните туристи като най-важни. За съжаление през последните години успяха да загубят доверието на много от тях.

Затова, макар и да не се афишира, почти няма собственик на хотел по морето, който при добра оферта, да не е склонен да се раздели със собствеността си. Въпреки на пръв поглед черната картина, според министъра на туризма Николина Ангелкова реалният отлив през това лято ще бъде незначителен, в рамките на 1-2%, а дори може да бъде и стопен с гъвкавите оферти в последния момент. Намаленията в цените, които направиха хотелиерите за това лято, обаче със сигурност няма да могат да бъдат компенсирани през следващите сезони, категорични са експертите.

Цените в заведенията по морето в момента са по-ниски от тези в повечето заведения в София, показа проверка. Само срещу 4,50 лева на плажа в Слънчев бряг получаваш ледено фрапе, като в цената влиза ползването на по-удобни от шезлонги кресла и дюшеци, както и задължителната сянка. Супите и салатите в заведенията също са по-изгодни в сравнение с тези в столицата. Срещу 4-5 лева можеш да хапнеш супа, толкова излиза и салатата. Сергиите също продават джапанки, хавлии и козметика на достъпни цени. Туристите имат богат избор от сувенири и плажни принадлежности, които могат да купят на цена от 5 лева. При отстъпките до 30 на сто за настаняването, най-скъпи край морето излизат плажните чадъри, шезлонги, шалтета и масички. Най-многобройните туристи в комплекса Слънчев бряг за момента са англичани, поляци и чехи.

Най-луксозните хотели на първа линия в Златни пясъци държат цени от 90-100 евро на човек за „ол инклузив” на ден. На втора и трета линия могат да се намерят оферти „всичко в цената” за 40-50 евро на човек на ден. Градските хотели в центъра на Варна продават нощувки в луксозни стаи от 80 лв. до 120 лв., а в по-отдалечени райони за 40-60 лв. на вечер на човек.

Евтино спане от 12 лв. предлагат в квартири, освободени през лятото от студенти, до Икономическия и Медицинския университет във Варна. По това време обикновено в сайта на почивната база на властта „Евксиноград” има надпис „Свободни места няма”, но сега липсва. Цените в правителствената резиденция са непроменени от години, но от 1 юли винаги скачат с 50 до 100 лв. и най-скъпите стаи стигат 600-700 лв. за нощувка.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Категории

Времето

До кога ще изкара новият кабинет?

  • До напролет 35%
  • Ще изкарат цял мандат. Силата на промяната е несломима 31%
  • Не ме интересува, само да си вършат работата и да овледят инфлацията, че джобът ми се продъни 24%
  • До две години ще се изпокарат и кабинетът ще падне 10%

Начална дата: 17.12.2021 @ 10:52 | Крайна дата: 17.01.2022 @ 12:00

Зареждане ... Зареждане ...