Новини Пловдив » Пловдив » Караджов пробва рестарт на делото за пистолета, даден на сина му
Пловдив Съд и Прокуратура

Караджов пробва рестарт на делото за пистолета, даден на сина му

Венцислав Караджов
Венцислав Караджов

Ваня ДРАГАНОВА

Бившият полицай Венцислав Караджов, подсъдим за убийството на   родителите си Цветан и Божура, пробва да възобнови друго дело, по което вече е осъден. Става дума за стрелбата, осъществена от непълнолетния му към  2016 г. син Алекс със служебния пистолет на Караджов. За предоставянето на оръжието и на бойни патрони на детето Венцислав Караджов беше осъден на 2,5 години условно с 4 години изпитателен срок от Пловдивския районен съд.

В края на март т. г. присъдата е потвърдена от Окръжния съд и сега Караджов иска възобновяване на делото с мотива, че разследването не е било пълно и всестранно. Искането е отправено до Апелативния съд, който със свое решение от 27 юни го отхвърля. Съставът намира, че доказателствата са били анализирани обективно и правилно са били оценени като достоверни  показанията на свидетелите, твърдящи, че Алекс  е стрелял с пистолета на баща по едно дърво в село Дедево.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Караджов обжалва и доживотната си присъда за убийството на майка си и баща си, но делото още е висящо.

Още новини по темата

Тъщата на Караджов искала да каже истината за убийството, но след разговор с дъщеря си
Караджов: Делото срещу мен е: Глухият чул, че слепият видял
Записани със срс разговори пратиха полицая Караджов до живот в затвора

Коментари

Коментари

Категории

Харесайте ни в Facebook

Facebook Pagelike Widget

Времето

Анкети

Ще отидете ли на море в Гърция?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...
Close