Новини от Пловдив » Важно » Вадят по 3 кила шарани край Стрелци (СНИМКИ/ВИДЕО)
Брезово Важно Лов и Риболов Маршрути Посоки Регион

Вадят по 3 кила шарани край Стрелци (СНИМКИ/ВИДЕО)

Петър е късметлия, това чудовище му клъвна и той се справи великолепно.
Петър е късметлия, това чудовище му клъвна и той се справи великолепно.

Жегата в Пловдив връхлита с над 32 градуса и ако искате да избягате на хлад, а и да си прекарате приятно, удачен вариант е на риболов в брезовското село Стрелци. Намира се на около 45 км от Пловдив и с кола се стига за около час спокойно шофиране.

От западната част на града най-удачно е да се тръгне по Карловско шосе и при разклона за Калояново, да се отбие вдясно за Ръжево Конаре. Другият вариант е през Раковски и се хваща пътя за Брезово.

Прохладното езеро за спортен риболов се намира в месността Друма малко след село Стрелци. Мястото сякаш е направено не само да замяташ въдицата, а и да доведеш фамилията на пикник. Секторите за риболов са добре оборудвани с маси и пейки, а най-важното е, че има дебели сенки, под които цял ден можеш да релаксираш, без да се плашиш от силното слънце.

Домакинът Петър Котов посреща любезно всеки гост. При нужда носи допълнително столове или от каквото има нужда компанията. Има места за барбекю, така че и да не потръгне риболовът, доброто изкарване е сигурно.

Тези дни обаче шаранът и каракудата са полудели. Всеки ден вадят риби по над две-три кила, като прасенца са, обяснява домакинът Петър. Кълве на прясна и варена царевица. Каракудата удря и на бял и червен червей. Докато Петър разказва, от съседния сектор късметлия едва замъква към брега туловището на огромен, 3-килограмов шаран, а жена му помага с кепчето, за да изкарат дружно рибата на брега. От отсрещната страна на езерото зарязана въдица подскочи и изчезна във водата, заедно със стойката от силното дръпване. Младежът, който беше заметнал, се втурна, но докато стигне до мястото, огромната плувка като катер се стрелна до средата на езерото. Човекът се съблече и с майсторско плуване я догони, но докато се суетеше, чудовището във водата успя да се откачи. Карай, след малко пак ще удари, махна с ръка момчето и зареди наново такъмите.

Каракудата пощуря, има едри екземпляри, като малки шаранчета са, показва Петър с ръка. Тези дни едни майстори си тръгнали с пет кила каракуда и три шарана по над три кила единия. Излиза също толстолоб, бял амур. Има много едра риба, може отделни екземпляри да надхвърлят 10 кила, защото водоемът никога не е източван докрай, а водата е чиста и не замръзва и през зимата.

Рибата е спокойна, а и водата е чиста и постоянно течаща, така че няма опасност от заблатяване.

Таксата за риболов на човек е 7,50, а уловът се заплаща отделно. Каракудата е по левче килото, а шаранът 5,50 лв/кг.

Местността Друма е известна с това, че през нея минава лечебно въздушно течение, което слиза откъм Средна гора и Стара планина. Така че, ако имате проблеми с белите дробове, един ден в този район ще ви се отрази чудесно. Навремето дори в село Стрелци е имало специализирано училище за лечение на деца с белодробни заболявания.

На слука!

Пълен релакс

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

PIMK BUILD
БРАДЪРС СЕКЮРИТИ ГРУП
38-Истории-за-началото-на-планинарството-в-България

Архив по дни

Архив по седмици

Архив по месеци

Архив по години

Категории

Времето

Дондукова или Вазова да се казва градската градина зад Природонаучния музей, обновена с близо 5 млн. лева?

  • Вазова градина е най-правилното наименование. Иван Вазов е живял на съседната улица, тук е написал едни от най-забележителните си произведения. Хората са се стичали под балкона, за да го приветстват 37%
  • Както я знаят пловдивчани от създаването ѝ – Дондукавата градина. Хората са я кръстили така, защото е създадена по време на привременното управление и по препоръка на княз Александър Дондуков-Корсаков 30%
  • Не ме интересува. Нека си остане както досега без официално име – Градската градина 18%
  • Референдум. Това е най-справедливото решение. 8%
  • Капитан Бураго – Освободителя на Пловдив. Неговият паметник също е в тази градина и всяка година Пловдив му отдава почит на 16 януари, когато Бураго с отряд драгуни форсира Марица и освобождава града. 7%

Начална дата: 24.04.2024 @ 19:09 | Крайна дата: 24.05.2024 @ 19:09

Зареждане ... Зареждане ...