Quantcast
Новини Пловдив » България » Пак кошмарно пътуване към Гърция: На „Кулата“ и „Маказа“ километрични опашки
България Важно

Пак кошмарно пътуване към Гърция: На „Кулата“ и „Маказа“ километрични опашки

Ново кошмарно пътуване към Гърция се очаква  и днес. На българите, които предпочитат да почиват в южната ни съседка, ще се наложи да чакат дълго на граничните пунктове. На ГКПП „Маказа“ трафикът е интензивен на изход за леки автомобили, съобщават от ГД „Гранична полиция“. От рано сутринта опашката от коли на туристи- не само български, но и от Румъния, Украйна и Молдова е повече от километър. Три платна са отворени на граничния пункт в посока Гърция.

Допълнителни служители на Граничната полиция ще бъдат командировани за уикенда на ГКПП „Кулата“, за да се избегне образуването на километрични опашки. Те ще помагат при обработването на документите и при проверката на преминаващите границата. Движението ще се осъществява в пет ленти, съобщи Нова телевизия.

При възможност трасетата ще бъдат разделяни на такива за европейски граждани, при които проверките са по-бързи и за граждани на трети страни. Органите на реда призовават пътуващите да се запасят с храна и вода. Близо 600 хил. автомобила се отправиха от България към Гърция през последната една седмица.

Има опашка с дължина над 2 километра. Всички гишета на пункта работят на пълен капацитет. Въпреки това автомобилите изчакват по около 30 минути. Иначе проверките продължават около половин минута.

В 10 часа тежкотоварният трафик ще бъде спрян и всички гишета ще работят за леки автомобили. Мобилни екипи ще проверяват автобусите още преди да стигнат до границата. Това ще се прави с цел избягване на образуването на колони и да не се затруднява преминаването през пункт „Кулата“.

От Гранична полиция съобщиха, че трафикът се е увеличил с 25% спрямо миналата година, което е създало и предпоставките за задръстванията. Очаква се интензивният трафик да продължи през целия ден като опашките ще се разделят на две – за европейски граждани и граждани на третия свят.

ПИМК БИЛД

Коментари

Коментари

ПИМК БИЛД

Категории

Времето

Анкети

Ще се ваксинирате ли срещу коронавирус?

Покажи резултатите

Зареждане ... Зареждане ...